Yazar "Sarıçiçek, B. Zehra" için listeleme
-
Biçim zamanı ve kurutma methodunun kuru otun yem değeri üzerine etkisi
Sarıçiçek, B. Zehra (1998)Bu çalışma, yonca ve kuru otunun yem değeri üzerine sabah ve akşam saatlerinde biçme ile sehpada ve 70 "C'de etüvde kurutmanın etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada yem materyali olarak yonca ve korunga ... -
Bıldırcın büyütme yemine değişik düzeylerde organik asit karışımı ilavesinin besi performansı ile bağırsak içeriği pH' sı üzerine etkileri
Erener, Güray; Sarıçiçek, B. Zehra; Özdaş, Aslı (2001)Bu çalışma bir organik asit karışımının (formik asitpropiyonik asit) bıldırcınların besi performansı ve bağırsak içeriği pH'sı üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Bu amaçla 300 adet 1 haftalık yaşlı yerde ... -
Effects of various fat levels and sources on blood cholosterol levels in rabbits
Bu çalışma farklı yağ kaynakları (hayvansal yağ ve bitkisel yağ) ve düzeylerinin (%0, % 2.5 ve % 5) tavşanlarda çeşitli kan parametreleri üzerine olan etkilerinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, herbirinde ... -
Etlik piliçlerde yemleme süresini kısıtlamanın performansa etkileri
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal; Erener, Güray (2003)Bu çalışma, etlik piliçlerde yemleme süresinin kısıtlanmasının canlı ağırlık, yem tüketimi, yemden yararlanma ve bazı karkas özellikleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Ross 308 ırkı 450 adet ... -
Farklı zamanlarda hasat edilen fiğ silajlarının kalitesinin belirlenmesi üzerinde bir çalışma
Bu çalışma, farklı zamanlarda hasat edilen fiğ çeşitlerinin silaj kalitesinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Denemede Tüylü fiğ 1437, Tüylü fiğ 642-2, Ladik Macar ve Macar 729-4 çeşitleri kullanılmış ve hasat zamanı ... -
Feed values of sunflower heads and stovers treated with different methods and possibilities of using as roughage
Bu çalışma, farklı şekillerde uygulanan üre muamelelerinin (%4 üre; ÜA, %4 üremelas; ÜMA, %4 üresoya fasulyesi ekstraktı; ÜSA) ayçiçeği sap ve tablalarının (AST) sindirilme düzeyleri üzerindeki etkilerinin ve bu şekilde ... -
Formaldehit ile muamele edilmiş bazı protein kaynaklarının korunmuş protein değerlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Sarıçiçek, B. Zehra (1998)Bu çalışma, bazı protein kaynaklarının (Soya Küspesi SK, Fındık Küspesi FK, Ayçiçeği Tohumu Küspesi ATK, Tam Yağlı Soya TYS ve Pamuk Tohumu Küspesi PTK) ve bunların formaldehit ile muamele edilmesinin korunmuş protein ... -
In vitrio gaz üretim tekniğinde sonuçları etkileyen faktörler
Kılıç, Ünal; Sarıçiçek, B. Zehra (2006)Bu çalışmada, son zamanlarda yemlerin değerinin belirlenmesinde yaygın olarak kullanılan in vitro gaz üretim tekniği (Hohenheim Yem Testi) ile yapılan çalışmaların sonuçlarını etkileyen faktörler üzerinde durulmuştur. Bu ... -
Kaba ve kesif yemlerde kuru madde, organik madde ve ham proteinin rumen parçalanma karakteristikleri arasındaki ilişkiler
Toplam 67 kaba yem (çayır, yonca, korunga ve fiğ kuru otları) ve 56 kesif yemin (soya, tam yağlı soya, soya küspesi, fındık küspesi, pamuk tohumu küspesi, ayçiçeği tohumu küspesi, balık unu, arpa, buğday ve mısır) rumen ... -
Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen bazı kaba yemlerin in situ rumen parçalanabilirlik karakteristiklerinin belirlenmesi
Kılıç, Ünal; Sarıçiçek, B. Zehra (2004)Bu çalışma Karadeniz Bölgesinde yetiştirilen ve ruminantların beslenmesinde yaygın olarak kullanılan bazı kaba yemlerin (yonca kuru otu; YKO, fiğ kuru otu; FKÖ ve korunga kuru otu; KKO) in situ rumen kuru madde (KM), organik ... -
Meşe palamutunun yem değerinin belirlenmesi üzerine bir çalışma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2002)Bu çalışma, kabuksuz ve kabuklu meşe palamutunun ve kabuklarının yem değerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Meşe palamutunun ham protein (HP) içeriği düşük olmasına rağmen, kabuksuz ve kabuklu palamutunun karbonhidrat ... -
Mısır silajının yem değerleri üzerine bir araştırma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2002)Bu çalışma sarı olum devresinde hasat edilen Karadeniz Yıldızı (Kompozit) mısır çeşidinden elde edilen mısır silajının yem değerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Mısır silajının yem değerinin belirlenmesinde in vivo ve ... -
Mısır ve bazı baklagillerin tek ve karışık ekilmelerinin silaj kalitesine etkisi
Bu çalışma mısır ve bazı baklagillerin tek veya karışık ekilmelerinin silaj kalitesi üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu çalışmada, muamele grupları sade mısır, sade soya, sade börülce aynı sıraya ... -
Mısır ve fiğ silajının rumende parçalanabilirliğinin,enerji değerinin ve silaj kalitesinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2003)Bu çalışma, mısır silajı ile fiğ silajmın rumende parçalanabilirliğinin, parçalanabilirlik karakteristiklerinin ve in vitro enerji değerleri ile silaj kalitesinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Rumendeki parçalanabilirlik ... -
Rumen bakterileri
Ruminantlar ile ruminant olmayan hayvanlar arasında sindirim fizyolojisi bakımından en büyük farklılık retikulorumende bulunan mikroorganizma populasyonudur. Mikroorganizma populasyonu ruminantlarda sindirim fizyolojisi ... -
Rumendeki mikrobiyel metabolizmanın manipulasyon metotları
Sindirim sisteminin önemli bir kısmı olan rumen, ruminantların beslenmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Rumende meydana gelen olaylar hayvanların yemden yararlanma kapasitelerini ve verim düzeylerini etkilemektedir. ... -
Süt sığırlarında besin maddelerinin rumen nitrojen metabolizması üzerine etkileri
Rumende mikrobiyal protein sentezi (MPS), yem tüketimi, yemleme sıklığı, tüketilen besin maddelerinin kaynağı ve miktarı ile rumen çevre şartları gibi bir çok faktörün etkisi altındadır. Rumende MPS, esas olarak sağlanan ... -
Tokat ilinde yetiştirilen bazı kaba yemlerin in situ rumen parçalanabilirlik ve parçalanma karakteristiklerinin belirlenmesi üzerinde bir araştırma
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2002)Bu çalışma, Tokat ilinde yetiştirilen yonca kuru otu (YKO), fiğ kuru otu (FKÖ), korunga kuru otu (KKO) ve Sudan x Sorghum melezi kuru otu (SXS)'nun in situ rumen kuru madde (KMP), organik maddeler (OMP), ham protein (HPP) ... -
Üzüm cibresinin in situ rumen parçalanabilirliğinin belirlenmesi
Sarıçiçek, B. Zehra; Kılıç, Ünal (2002)Bu çalışma üzüm cibresinin rumen parçalanabilirliği ve parçalanabilirlik karakteristikleri ile pepsinde çözünen N içeriğinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada rumen kanüllü üç baş Karayaka koç kullanılmıştır. ...