• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Üzüm cibresinin in situ rumen parçalanabilirliğinin belirlenmesi

Tarih

2002

Yazar

Sarıçiçek, B. Zehra
Kılıç, Ünal

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma üzüm cibresinin rumen parçalanabilirliği ve parçalanabilirlik karakteristikleri ile pepsinde çözünen N içeriğinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada rumen kanüllü üç baş Karayaka koç kullanılmıştır. Rumen kuru madde, organik madde ve ham protein parçalanabilirliğinin belirlenmesinde inkübasyon süresi olarak 2, 4, 8, 16, 24, 48 ve 72. saatler esas alınmıştır. Bu inkübasyon sûrelerinde kuru madde, organik madde ve ham protein parçalanabilirliği (KMP, OMP ve HPP) sırasıyla; % 11.510.39, 11.940.24, 12.75*0.03, 14.230.45, 15.530.73,18.571.03 ve 20.720.82; % 8.920.99, 9.580.69, 10.720.23, 12.500.28,13.800.43, 16.190.10 ve 17.530.98 ; % 5.401.02, 6.340.87, 8.080.63, 10.990.23, 13.290.06, 17.650.52 ve 19.800.67 olarak saptanmıştır. Üzüm cibresinin KM, OM ve HP parçalanabitirliğine ait "a", "b", ve "c" değerleri sırasıyla; % 11.07,8.21 ve 4.39;% 18.29,12.91 ve 17.48; saatte % 1.44, 3.42 ve 2.45 olarak saptanmıştır. Üzüm cibresinin k0.04, 0.06 ve 0.08 rumen akış hızında effektif KMP, OMP ve HPP sırasıyla ; % 15.10, 12.90 ve 11.80; % 14.05, 11.90 ve 10.15; % 13.40, 11.25 ve 9.10 olarak belirlenmiştir. Ayrıca üzüm cibresinin pepsinde çözünen N içeriği % 42.80 olarak bulunmuştur. Rumende parçalanabilirlik ve parçalanabilirlik parametrelerine göre üzüm cibresinin ruminant rasyonlarında kaba yem olarak değerlendirilebileceği anlaşılmaktadır.
 
This study was carried out in order to determine the ruminai degradability, degradability characteristics and pepsin-soluble N content of grape pomace, to the study, three Karayaka rams with rumen cannules were used. 2, 4, 8, 16, 24, 48 and 72th were considered as incubation times in determining ruminai dry matter (DMD), organic matter (OMD) and crude protein (CPD) degradabilities. DMD, OMD and CPU's were found according to incubation times as 11.51±0.39, 11.94±0.24, 12.75±0.03, 14.23±0.45, 15.53±0.73, 18.57±1.03 and 20,72±0.82 %; 8.92±0.99, 9.58±0.69, 10.72±0.23, 12.50±0.28, 13.80±0.43, 16,19±0.10 and 17.53±0.98 %; 5.40±1.02, 6.34±0.87,8.08±0.63, 10.99±0.23, 13.29±0.06, 17.65*0.32. and 19.80±0.67 % respectively, "a", "b" and "c" values related to DMD, OMD and CPD's were determined to be 11.07, 8.21 and 4.39 %; 18.29,12:91 and 17.48 %; 1.44, 3.42 and 2.45 % / hours, respectively. Effective DMD, OMD and CPD's were found as 15.10,12.90 and 11.80 %; 14.05,11.90 and 10.15 %; 13.40, 11.25 and 9.10 % /hours at k0.04, 0.06 and 0.08, respectively. In addition pepsin-soluble N content of grape pomace was found as 42.8%. It was concluded that grape pomace may be accepted as a roughage acording to its ruminai degradability and degradability characteristics in ruminant rations.
 

Kaynak

Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Cilt

33

Sayı

3

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpnME9EZzQ=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8384

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.