• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Feed values of sunflower heads and stovers treated with different methods and possibilities of using as roughage

Tarih

1997

Yazar

Sarıçiçek, B. Zehra
Garipoğlu, Ali Vaiz

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma, farklı şekillerde uygulanan üre muamelelerinin (%4 üre; ÜA, %4 üremelas; ÜMA, %4 üresoya fasulyesi ekstraktı; ÜSA) ayçiçeği sap ve tablalarının (AST) sindirilme düzeyleri üzerindeki etkilerinin ve bu şekilde muamele edilmiş AST'nin kaba yem kaynağı olarak kullanılabilme olanaklarının belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Sindirim denemesinde 4 Karayaka koçu kullanılmıştır. Muamelesiz AST ile ÜA, ÜMA ve ÜSA'nın kuru madde, organik maddeler, ham protein sindirilme dereceleri sırasıyla; %35.771, 46.232, 6.037; % 42.478, 47.742, 37.916; %62.334, 51.085, 45.311; %55.232, 59.340, 56.330, enerji değerleri ise 5.468, 14.353, 15.550, 26.757 Nişasta .Değeri (ND) olarak saptanmıştır. Yemleme denemesi 40 tokluyla 70 gün sürdürülmüştür. Toplam ve günlük ağırlık kazancı sırasıyla, 7.02, 7.54, 7.70, 9.23 Kg;100.0012.95, 107.7215.78, 109.57i11.56, 127.4315.70; günlük kaba yem tüketimi ve kesif yem tüketimi 553.86, 550.00, 574.36, 575.86 g; 599.21, 592.43, 598.21, 598.79 g ve yemden yararlanma oranları sırasıyla; 11.53,10.61,10.71, 9.22 olarak saptanmıştır.
 
This study was carried out to determine the effects of different urea treatments (4% urea; US. 4% ureamolasses; UMS, and 4% ureasoybean extract treated stovers and heads; USS) on the digestibilities of the "sunflower stovers and heads and also to determine the possibilities of utilizing of these stovers and heads as an alternative roughage source. Four native Karayaka hoggets were used in digestion trial. Digestibility coefficients related to dry matter, organic matters, crude protein of the untreated stovers and heads (UTS), US, UMS, and USS were determined as; 35.771, 46.232, 6.037 %; 42.478, 47.742, 37.916%; 62.334, 51.085, 45.311%; 55.232, 59.340, 56.330%, respectively. Energy values (SV) were determined as; 5.468, 14.353, 15.550, 26.757 SV, respectively. Fattening period was 70 days and animal materials were 40 hoggets.Total weight gains, daily weight gains, daily forage intakes, daily concentrate intakes and feed efficiency ratios (feed/gain) were found as; 7.02, 7.54, 7.70, 9.23 Kg; 100.00*12.95, 107.72±15.78, 109.57±11.56, 127.43*15.70 g; 553.86, 550.00, 574.36, 575.86 g; 599.21, 532.43, 598.21, 598.79 g; 11.53, 10.61, 10.71, 9.22 for UTS, US, UMS, and USS, respectively.
 

Kaynak

Tarım Bilimleri Dergisi

Cilt

3

Sayı

3

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNMU9UQXc=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7828

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.