• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Etlik piliçlerde yemleme süresini kısıtlamanın performansa etkileri

Tarih

2003

Yazar

Sarıçiçek, B. Zehra
Kılıç, Ünal
Erener, Güray

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma, etlik piliçlerde yemleme süresinin kısıtlanmasının canlı ağırlık, yem tüketimi, yemden yararlanma ve bazı karkas özellikleri üzerine etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada Ross 308 ırkı 450 adet hayvan kullanılmış, kontrol grubunun yanısıra 2 saat (8:30-10:30), 4 saat (8:30-12:30), 6 saat (8:30-14:30) ve 8 saat (8:30-16:30) süre yem kısıtlaması uygulanmıştır. Deneme süresince hayvanlar l, Dönemde % 23 Ham Protein, 3 15ü kcal/kg ME, 2. Dönemde % 21 Ham Protein 3200 kcal/kg ME ve 3. Dönemde % 19 Mam Protein ve 3200 kcal/kg MI: içeren karma yem tüketmişlerdir. Besi süresinin (42. gün) sonunda dişiler 2414.0025.50 g, erkekler 2901.3327.91 g canlı ağırlık ile en yüksek ağırlığı 8 saat sınırlı yemleme uygulanan grup göstermiştir, En az yeni tüketimine 8 saat sınırlı yemleme uygulanan grup (3789.4820.22 g) sahip olurken en fazla yem tüketimine (3905.333.02 g) kontrol grubu sahip olmuştur. Deneme boyunca en iyi yem değerlendirme katsayısına 8 saat sınırlı yenileme uygulanan grupta (1,510.03) görülürken en kötü yem değerlendirme katsayısı (].610.02) kontrol grubunda saptanmıştır. Aradaki fark istatistiki açıdan önemli (P0.01) bulunmuştur. Karkas özellikleri bakımından yem kısıtlamasının bir etkisi olmadığı saptanmıştır.
 
This experiment was carried out to determine the effect of restricting of feeding time on live weight, feed consumption, feed efficiency and some carcass characteristics of broilers. Fourhundered and fifty broilers of Ross 308 strain were used in this experiment. Feed consumption was restricted for 0 (control), 2 hours (between 8:30-14:30), 4 hours (between 8:30-12:30), 6 hours (between 8:30-14:30) and 8 hours (8:30-16:30). The diets were formulated to contain 23% Crude Protein (CP). 3 150 kcal/kg ME ( 1 st period), 21%CP, 3200 kcal/kg ME (2nd period) and 19% CP, 3200 kcal/kg ME (3rd period). At the termination of the experiment the highest liveweights for femoles (24I4.00±25.50 g) and males (290I,33±27.91 g) were obtained in 8 hours-restriction group. The lowest and the highest feed consumptions were determined at 8 hours-restriction (3789.48±20.2 g) and control (3905.33±3.02 g) groups, respectively. Eight hours-restriction group (1.51±0.03) and control group (1.61:1:0.02) hud the worst and the best feed efficiencies, respectively. Feed restriction had no effect on carcass characteristics.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

18

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpBeU1UZzQ=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7866

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.