• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Mısır ve bazı baklagillerin tek ve karışık ekilmelerinin silaj kalitesine etkisi

Tarih

2002

Yazar

Sarıçiçek, B. Zehra
Ayan, İlknur
Garipoğlu, A. Vaiz

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma mısır ve bazı baklagillerin tek veya karışık ekilmelerinin silaj kalitesi üzerindeki etkisini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu çalışmada, muamele grupları sade mısır, sade soya, sade börülce aynı sıraya börülcemısır, 2mısır1soya, 1soya1mısır, 1börülce1 mısır, 2mısır1 börülce, aynı sıraya mısırsoya, 2börülce1mısır ve 2soyalmısır şeklinde oluşturulmuştur. Mısır sarı olum başlangıcında hasat edilirken, baklagiller bakla olum döneminde hasat edilmişlerdir. Tüm muamele grupları laboratuvar tipi silo kaplarında 2 ay süreyle suçlanmıştır. Organoleptik analiz sonuçlan ve Flieg puanları, mısır ve aynı sıraya börülcemısır'in iyi derecede silaj kalitesine sahip olduğunu ve börülce ile soyanın tek başlarına suçlanması durumunda silajın kalitelerinin düştüğünü göstermiştir. Mısır silajı ve mısır içeren silajların daha düşük pH ve daha iyi silaj kalitesine sahip iken, baklagilleri içeren silajlarda pH değerleri daha yüksek, silaj kalitesi ise daha düşüktür. Bu çalışmanın sonunda mısır ve baklagillerin karışık ekilmeleri ve silo edilmeleri durumunda tek başına zor silolanabilen baklagillerden iyi kalitede silaj elde edileceği sonucuna varılmıştır.
 
This study was conducted in order to determine the effect of alone or mixed sowing of corn and legumes, on silage quality. In this study, treatment groups were 2sobean1corn, cowpeacorn in same row, 2corn1 soybean, 1soybean1corn, Icowpea1corn, 2corn1cowpea, cornsoybean in same row, 2cowpea1corn and 2soybean1corn. While corn was harvested at the beginning of yellow ripening, legumes were harvested at bakla olum stage. All of the treatment groups were stured for 2 months in laboratory-type silo containers. Organoleptic analysis results and Flieg scores showed that corn and ccowpeacorn in same row had good silage quality value and silage qualities of cowpea and soybean were lower when they were ensilaged alone. While corn silages and mixed silages containing corn had lower pH values and better silage quality, the pH values were higher and silage quality were lower in silages containing legumes. It was concluded that when the corn and legumes were sown and ensilaged alone could be ensilage successfully.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

17

Sayı

3

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpnNE9UUTA=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8012

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.