Başlık için Doktora Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 34, listelenen: 1-20
-
Ambalaj materyallerinden gıdalara bısfenol a geçişi üzerine sıcaklık, ultrasound ve ultraviyole uygulamalarının etkisinin araştırılması
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bisfenol A, plastiklerde bulunan sentetik bir bileşiktir ve endokrin bozucu olarak sınıflandırılmaktadır. Bu tez çalışmasında, çeşitli plastik materyallerle ambalajlanmış gıda ürünlerinde BPA düzeyinin belirlenmesi; ayrıca ... -
Ateş dikeni (Pyracantha coccinea roemer var.Ialandi) meyve ekstraktının enkapsülasyon optimizasyonu ve yoğurt üretiminde kullanımı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada, ateş dikeni meyve konsantresinin ve farklı yöntemlerle üretilmiş ateş dikeni mikrokapsüllerinin yoğurt üretiminde kullanım imkanları araştırılmıştır. En iyi ekstraksiyon koşulları tespit edilerek ekstraksiyon ... -
Bazı doğal antioksidanların kavurmanın lipit oksidasyonu, renk stabilitesi ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi / İnci Bank Sağır ; danışman Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)… -
Besinsel lif kaynağı olarak keten tohumunun ekmek yapımında kullanımı / Münir Anıl; Danışman Ahmet Faik Koca.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002)Bu çalışmada, keten tohumunun değişik oranlarda (% 0, %5, %10, %15 ve %20) kullanımının, kullanım formunun (tam tane ve öğütülmüş tane) ve suda bekletme işleminin (kuru ve ıslak) hamur reolojisi ve ekmek özellikleri ... -
Böğürtlen (Rubus L.) meyvesinden derin ötektik çözücüler ile antosiyaninlerin ekstraksiyonunun optimizasyonu ve saflaştırılması
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Doğal derin ötektik çözücüler (NADES'ler), fenolik bileşiklerin ekstraksiyonu için kullanılan yeni yeşil çözücülerdir. Bu çalışmanın amacı, farklı NADES'lerle böğürtlenden pigment eldesi ve karakterizasyonudur. Bunun için ... -
Çeşitli doğal maddelerin sıcak dumanlanmış alabalıklarda raf ömrü ve biyojen amin oluşumu üzerine etkileri / Bilge Bilgin Fıçıcılar ; Danışman Hüseyin Gençcelep.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2019)… -
Farklı bileşimlerde hazırlanan oleojel karakterizasyonu ve emülsiyon tipi et ürünlerinde kullanımı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Bu çalışmada, γ-orizanol+β-sitosterol karışımı oleojelatör olarak kullanılarak mısır yağı oleojeli elde edilmiş, mısır yağı oleojeli ve oleojel emülsiyonunun Frankfurter tipi sosis üretiminde hayvansal yağ yerine kullanımı ... -
Farklı yöntemlerle immobilize edilmiş ?-galaktosidazın galaktooligosakkarit sentezi üzerine etkisi / Umut Aykut ; danışman Hasan Temiz
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Bu çalışmada, galaktooligosakkarit üretimi için Kluyveromyces lactis kaynaklı ?-Galaktosidaz serbest formda ve iki farklı yöntemle immobilize edilerek kullanılmıştır. Araştırmanın amacı galaktooligosakkarit üretimi için ... -
Fermente gıdalardan izole edilen laktik asit bakterileri tarafından üretilen ekzopolisakkaritlerin karakterizasyonu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Günümüzde yaygın tüketime sahip birçok fermente gıdanın temel mikroflorasını oluşturan laktik asit bakterileri (LAB) tarafından birçok fonksiyonel özelliğe sahip olan ekzopolisakkarit (EPS) üretimi büyük önem kazanmıştır. ... -
Geleneksel Bafra manda (kömüş) yoğurdunun teknolojik standardizasyonu / Abdullah Akgün; Danışman Fehmi Yazıcı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu çalışmada, Samsun’un Bafra ilçesinde (Kızılırmak Delta’sında) yetiştirilen mandalardan elde dilen sütlerin manda yoğurdu üretimine uygunluğu ve üretim aşamalarının standardizasyonu amaçlanmıştır. Bu amaçla üç farklı ... -
Gıda atıklarından elde edilen bazı bitkisel posaların emülsiyon özellikleri ve sosis üretiminde kullanımı / Zeynep Akşit ; Danışman Hüseyin Gençcelep.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Hamsi atıklarından antimikrobiyal ve antioksidan katkılı yenilebilir film üretimi ve hamsi filetolarında kullanımı / Serpil Tural; tez danışmanı Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Hamsi unu ile zenginleştirilen mısır ekmeğinin özellikleri ve raf ömrünün belirlenmesi / Volkan Arif Yılmaz; danışman İlkay Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Hellim peyniri yapımında soya sütü kullanımı / Hasan Temiz; Danışman A. Kadir Hurşit.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999)Bu araştırmada anne sütü +soya sütü karışımından farklı pH maya miktarı ve CaCI2 oranı kullanılarak hellim peynirleri üretilmiştir. Farklı salamura tuz konsantrasyonu ve depolama süreleri sonunda peynirlerin kimyasal ve ... -
İnstant yoğurt tozu üretim koşullarının optimizasyonu / İlyas Atalar ; Danışman Fehmi Yazıcı.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Kars kaşar peynirinin karakterizasyonu / Oğuz Aydemir ; danışman Muhammet Dervişoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Özet,Bu çalışmada, Kars Kaşar peynirlerinin olgunlaşmaları süresince göstermiş oldukları fiziksel ve kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, Kars ilinde faaliyet gösteren 5 ... -
Kastamonu yöresinde yetiştirilen siyez (triticum monococcum L.) buğdayının bazı kalite özellikleri ile bazlama ve erişte yapımında kullanımının araştırılması / Burcu Emeksizoğlu; Danışman İlkay Koca.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Konjuge linoleik asit üreten laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanısı ve tarhana üretiminde kullanılması
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Ruminant hayvanlardan elde edilen gıda ürünlerinde yüksek oranda bulunan konjuge linoleik asit (KLA) insanların sağlığı için yararlı çoklu doymamış bir yağ asitidir. KLA meme, kolon kanserleri ile cilt tümörü oluşumları ... -
Krem bal üretim parametrelerinin optimizasyonu / Mustafa Mortaş; tez danışmanı Fehmi Yazıcı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Lactobacillus casei shirota'nın çeşitli yöntemlerle mikroenkapsülasyonu / Osman Gül ; danışman Muhammet Dervişoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)…