Yayın tarihi için Doktora Tez Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 34, listelenen: 1-20
-
Hellim peyniri yapımında soya sütü kullanımı / Hasan Temiz; Danışman A. Kadir Hurşit.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999)Bu araştırmada anne sütü +soya sütü karışımından farklı pH maya miktarı ve CaCI2 oranı kullanılarak hellim peynirleri üretilmiştir. Farklı salamura tuz konsantrasyonu ve depolama süreleri sonunda peynirlerin kimyasal ve ... -
Besinsel lif kaynağı olarak keten tohumunun ekmek yapımında kullanımı / Münir Anıl; Danışman Ahmet Faik Koca.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002)Bu çalışmada, keten tohumunun değişik oranlarda (% 0, %5, %10, %15 ve %20) kullanımının, kullanım formunun (tam tane ve öğütülmüş tane) ve suda bekletme işleminin (kuru ve ıslak) hamur reolojisi ve ekmek özellikleri ... -
Radikal göçü tepkimelerinin (interesterifikasyon) yağların oksidatif stabiliteleri üzerine etkileri / Belkıs Tekgüler; Muammer Kayahan, A. Faik Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005)Bu çalışmada radikal göçü (interesterifikasyon) tepkimelerinin yağların oksidatif stabiliteleri üzerine etkisi saptanmaya çalışılmıştır. Piyasada yaygın olarak tüketilen ayçiçeği yağı, pamuk yağı, soya yağı ve zeytin yağı ... -
Geleneksel Bafra manda (kömüş) yoğurdunun teknolojik standardizasyonu / Abdullah Akgün; Danışman Fehmi Yazıcı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu çalışmada, Samsun’un Bafra ilçesinde (Kızılırmak Delta’sında) yetiştirilen mandalardan elde dilen sütlerin manda yoğurdu üretimine uygunluğu ve üretim aşamalarının standardizasyonu amaçlanmıştır. Bu amaçla üç farklı ... -
Kars kaşar peynirinin karakterizasyonu / Oğuz Aydemir ; danışman Muhammet Dervişoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Özet,Bu çalışmada, Kars Kaşar peynirlerinin olgunlaşmaları süresince göstermiş oldukları fiziksel ve kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, Kars ilinde faaliyet gösteren 5 ... -
Farklı yöntemlerle immobilize edilmiş ?-galaktosidazın galaktooligosakkarit sentezi üzerine etkisi / Umut Aykut ; danışman Hasan Temiz
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Bu çalışmada, galaktooligosakkarit üretimi için Kluyveromyces lactis kaynaklı ?-Galaktosidaz serbest formda ve iki farklı yöntemle immobilize edilerek kullanılmıştır. Araştırmanın amacı galaktooligosakkarit üretimi için ... -
Naturel fındık ununun depolama stabilitesi / Sevil Evren ; Danışman A. Kadir Hurşit
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Fındık (Corylus avellana L.), Türkiye ekonomisi ve tarımında önemli yeri olan geleneksel bir ürünümüzdür. Ayrıca bileşenleri bakımından da önemli bir besin maddesidir. Fındık sanayinin gelişmesi sonucu önem kazanan işlenmiş ... -
Sürgün dönemine, rakıma ve çay sınıfına bağlı olarak siyah çayın aroma bileşenlerinin belirlenmesi ve pervaporasyon işlemi ile ayrılması / Bülent Karadeniz; Danışman İlkay Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Özet,Pervaporasyon, seçici bir membran kullanılarak bir karışımdan istenilen bileşenlerin vakum ile ayrılması işlemidir. Günümüzde 69’dan fazla aroma bileşiği, pervaporasyon tekniği ile sulu ortamdan başarı ile ayrılabilmektedir. ... -
Bazı doğal antioksidanların kavurmanın lipit oksidasyonu, renk stabilitesi ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine etkisi / İnci Bank Sağır ; danışman Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)… -
Lactobacillus casei shirota'nın çeşitli yöntemlerle mikroenkapsülasyonu / Osman Gül ; danışman Muhammet Dervişoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Yeşil çay fabrika atıklarından farklı yöntemlerle antioksidan bileşiklerin ekstraksiyonu / Şeyda Bostancı ; tez danışmanı İlkay Koca.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Hamsi atıklarından antimikrobiyal ve antioksidan katkılı yenilebilir film üretimi ve hamsi filetolarında kullanımı / Serpil Tural; tez danışmanı Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Uşak tarhanasınınbileşimi ve mikroflorası ile ilişkisinin belirlenmesi / Nilgün Özdemir ; Danışman Ahmet Hilmi Çon.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Kastamonu yöresinde yetiştirilen siyez (triticum monococcum L.) buğdayının bazı kalite özellikleri ile bazlama ve erişte yapımında kullanımının araştırılması / Burcu Emeksizoğlu; Danışman İlkay Koca.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Krem bal üretim parametrelerinin optimizasyonu / Mustafa Mortaş; tez danışmanı Fehmi Yazıcı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Hamsi unu ile zenginleştirilen mısır ekmeğinin özellikleri ve raf ömrünün belirlenmesi / Volkan Arif Yılmaz; danışman İlkay Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Ultrasonik nozulun maviyemiş (Vaccinium corymbosum L.) tozu ve mikrokapsülü üretiminde kullanımı / Feyza tatar Turan ; Danışman Fehmi Yazıcı.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Salep glukomannanın klarifikasyon ve deasetilasyonu: yapı-proses-özellik ilişkilerinin belirlenmesi / Abdullah Kurt ; danışman Hüseyin Gençcelep
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Öjenol ve timol uçucu yağlarının aspergillus flavus, aspergillus parasiticus gelişimi ile alfatoksin oluşumu üzerine etkisi / Esra Tutkun Şıvgın ; danışman Mustafa Evren.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Mekanik olarak ayrılmış tavuk eti proteinlerinden antioksidan ve antimikrobiyal katkılı yenilebilir film üretimi ve ısıl işlem görmüş sucuklarda kullanımı / Furkan Türker Sarıcaoğlu ; Danışman Sadettin Turhan.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)…