Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı: Recent submissions
Now showing items 61-80 of 147
-
Kurutulmuş kefir üretimi / İlyas Atalar ; danışman Muhammet Dervişoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Balık (Engraulis encrasicolur L.) yağının mikroenkapsülasyonunda hemiselülozun kaplayıcı madde olarak kullanımı / Feyza Tatar ; danışman Talip Kahyaoglu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Bafra manda lokumunda kullanılan kaymağın ömrünün belirlenmesi / Merve Bircan; Danışman Fehmi Yazıcı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Özet,Bu araştırmada, manda sütünden elde edilen kremaya iki farklı konsantrasyonda (200 ve 400 ppm) iki farklı antioksidan madde [Butillendirilmiş Hidroksianisol (BHA) ve Butillendirilmiş Hidroksitoluen (BHT)] katılarak ... -
Siyez (triticum monococcum L.) ve durum (triticum durum ) buğdayların bulgura işlenmesinde bulgur kalitesi, biyoaktif bileşenler ve antioksidan aktivitedeki değişmeler / Volkan Arif Yılmaz; danışman Ahmet Faik Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)Özet,Bu çalışmada siyez (einkorn) buğdayı ve durum buğdayından üç farklı pişirme (geleneksel, mikrodalga, otoklav) ve iki farklı kurutma (etüv, mikrodalga) yöntemi ile bulgur üretilmiştir. Buğday türleri, pişirme yöntemleri ... -
Standart 5-hidroksimetilfurfural (5-HMF) tayin yönteminde kullanılan ısıl işlem ve asit uygulamasının etkisinin belirlenmesi / Mustafa Mortaş; danışman Fehmi Yazıcı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)… -
Samsun'da satışa sunulan kuru yemişlerin mikrobiyolojik özellikleri / Esra Tutkun Şıvgın; danışman Mustafa Evren
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)… -
Samsun'da sanayi emisyonlarının yöre sığır sütlerinin ağır metal içeriğine etkisi / Arzu Soylu; Danışman Hasan Temiz
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Bu arastırma, Samsun ili Tekkeköy ilçesinden temin edilen sütlerde bakır, mangan,demir, çinko, kursun, kadmiyum, nikel, arsenik ve krom düzeylerini belirlemek amacıylayapılmıstır. Arastırma materyali olarak çiğ süt ... -
Meyve işleme endüstrisi atık ve artıklarının bazı bileşenleri ve antioksidan kapasitenin incelenmesi / Nurcan Çakmak; Danışman N. Şule Üstün
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Meyve işleme endüstrisi geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. İşleme sonrası elde edilen atık ve artıklar (örneğin kayısı, şeftali, biber, domates, kuşburnu, üzüm, vişne ve keçiboynuzu meyvelerinden kalan işleme atık ve ... -
Kuşburnu pulpu üretiminde antioksidan özelliklerin değişimi / Hatice Yolcu; Danışman İlkay Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Kuşburnu, ülkemizde doğal olarak yetişen meyvelerden biridir. Kuşburnu, askorbik asit, toplam fenolik ve karotenoid bileşikler gibi doğal antioksidanlarca zengindir. Bu meyve daha çok marmelat, nektar ve kuşburnu çayına ... -
Kudret narı (Momordica charantia L.)biyoaktif bileşiklerinin ekstraksiyonu için proses geliştirilmesi / Şeymanur Yılmaz ; Danışman Muhammed Dervişoğlu, Talip Kahyaoğlu.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Samsun il merkezinde toplu tüketim yerlerinde servise sunulan sebze salatalarının bazı kalite özellikleri / Nuray İnan ; Danışman Mustafa Evren.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Ballı fındık ezmesinin meyve ile zenginleştirilerek yeni ürün elde edilmesi / Makbule Büşra Tarkan ; Danışman Talip Kahyaoğlu.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Sarı kantoron (hypericum perforatumL.) ekstraktının dondurma üretiminde kullanılması / Kübra Aydemir; tez danışmanı Muhammed Dervişoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Polietilen tereftalat esaslı plastik ambalajın ozon ile dezenfeksiyonu / Gözde Oğuz Korkut; danışman Ahmet Hilmi Çon.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Kırmızı lahana (brassica olerecea L.)'dan ekstrakte edilen antosiyaninler ile doğal mavi renk maddesi üretimi ve enkapsülasyon tekniği ile stabilitesinin artırılması / Zeliha Mol; danışman Talip Kahyaoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
B vitaminleri (B2 ve B6), antioksidanlar ve bazı esansiyel aminoasitlerce zenginleştirilen bulgurların farklı üretim yöntemlerine göre karşılaştırılması / Murat Dinçer; tez danışmanı Münir Anıl
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Probolisin yoğurt üretiminde kullanılması / Fatma Çifci ; tez danışmanı Fehmi Yazıcı
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Siyah çayın triterpenik asit içeriği / Burak İpekci; tez danışmanı İlkay Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Isıl işlem görmüş sucukların bazı kalite özellikleri üzerine kırmızı pancar tozunun etkisi / Ömür Sertdemirci; danışman Hüseyin Gençcelep
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Mekanik olarak ayrılmış kanatlı eti proteinlerinden üretilen yenilenebilir filmlerin, optik ve su buharı bariyer özellikleri üzerine transglutaminaz ilavesinin etkisi / Damla Yaylı; danışman Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)…