Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı: Recent submissions
Now showing items 41-60 of 147
-
Ortakaradeniz Bölgesinde satışa sunulan çerkes peynirlerinin bazı nitelikleri / Didar Üçüncüoğlu; Danışman A. Kadir Hurşit
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu arastırmada unutulmaya yüz tutmus geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmistir. Çerkes peynirlerinin taze,güneste kurutulmus ve tütsülenmis formları tüketilmektedir. ... -
Samsun'da üretilen sade tahin helvalarının özellikleri / Ebru Meydani; Danışman N. Şule Üstün
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008)Tahin helvası Türklere özgü geleneksel bir tatlı olup ülkemizde ve dünyanın bir çok ülkesinde tüketilmektedir. Tahin helvası yapımında bileşenler olarak tahin, şeker ve çöven ekstraktı kullanılmaktadır. Yağ, protein, ... -
Keten tohumu unu kullanılarak fonksiyonel gıda niteliği kazandırılan sığır eti köftelerinin bazı özellikleri / Ayşe Elif Bilek; Danışman Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu araştırmada, keten tohumu unu kullanılarak üretilen çiğ ve pişmiş sığır eti köftelerinin kimyasal bileşim, enerji değeri, pH değeri, pişirme kaybı, yağ asitleri bileşimi, renk değeri ve duyusal özellikleri incelenmişt ... -
Kırmızı biber salçası üretimi artıklarından ultrason ve süperkritik akışkan akstraksiyon yöntemleri ile antioksidan eşdesinin optimizasyonu / Özge Tuna ; Danışman İlkay Koca.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Hamburger köftelerinin mikrobiyolojik özellikleri / Ceren Öztürk ; Danışman Mustafa Evren.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)Özet. -
Demir sülfatın lipozom ve emülsifikasyon yöntemi ile nanoenkapsülasyonu ve kakaolu fındık ezmesinde kullanımı / Alime Cengiz ; danışman Talip Kahyaoğlu.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Rafine fındık yağının kızartma performansının belirlenmesi / Gülcan koyuncu ; Danışman Belkıs Tekgüler.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)Özet. -
Aho peynirinin fiziksel , kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi / Serdar Kılıç.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Kırmızı biber salçası üretimi süresince antioksidan özelliklerdeki değişim / Bengü Erdoğan ; Danışman İlkay Koca.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Bazı kremalı fırıncılık ürünlerinin mikrobiyolojik özellikleri / Miray Akkaya Altunay ; Danışman Mustafa Evren.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Türkiye'de üretilen balların bazı fizikokimyasal özellikleri / Kadir Bayrambaş ; Danışmanlar Muhammet Dervişoğlu, Ali Batu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Tütsülenmiş ve tütsülenmemiş çerkez peynirlerinin fiziksel, kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri / Eda İlhan ; Danışman Muhammet Dervişoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Salep glukomannanın film oluşturma özellikleri ve emülsiyon stabilitesine etkisi / Abdullah Kurt ; danışman Talip Kahyaoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Konserve balık ürünlerinde biyojen aminler / ; danışman
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Geleneksel yöntemle depolanan kabuklu fındıkların antioksidan kapasitesindeki değişim / Hasan Karaosmanoğlu ; Danışman Şule Üstün.
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)Özet -
İnek ve keçi sütü karışımından yapılan kefirlerin fizyokimyasal, mikrobiyal ve duyusal özellikleri üzerine yağ ikame maddelerinin etkisi / Gizem Keser ; Danışman Hasan Temiz
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Farklı yöntemlerle fındık zarından antioksidan ekstraksiyonunun optimizasyonu / Halil İbrahim Odabaş; tez danışmanı İlkay Koca
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Akçaabat köftesinin üretim tekniği ve özellikleri / Furkan Türker Sarıcaoğlu ; danışman Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Yağsız fındık ürünlerinin pirinç ekmek formülasyonlarında kullanılması / Merve Tuğçe Tunç ; danışman Talip Kahyaoğlu
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Vakum ve modifiye atmosfer paketlemenin keten tohumu ile zenginleştirilerek soğukta depolanan sığır eti köftelerinin raf ömrü üzerine etkisi / İrem Altuntaş ; Danışman Sadettin Turhan
(Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)Özet,Bu araştırmada, vakum ve modifiye atmosfer paketlemenin keten tohumu ile zenginleştirilerek soğukta depolanan sığır eti köftelerinin lipit ve renk oksidasyonu ile mikrobiyal özellikleri üzerine etkileri incelenmiştir. ...