Yazar "Yazıcı, Fehmi" için listeleme
-
Acılı ayran üretimi ve bazı özelliklerinin araştırılması / Furkan Akçay; danışman Fehmi Yazıcı
Akçay, Furkan (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Ambalaj materyallerinden gıdalara bısfenol a geçişi üzerine sıcaklık, ultrasound ve ultraviyole uygulamalarının etkisinin araştırılması
Abdulazeez, Zana (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Bisfenol A, plastiklerde bulunan sentetik bir bileşiktir ve endokrin bozucu olarak sınıflandırılmaktadır. Bu tez çalışmasında, çeşitli plastik materyallerle ambalajlanmış gıda ürünlerinde BPA düzeyinin belirlenmesi; ayrıca ... -
Bafra manda lokumunda kullanılan kaymağın ömrünün belirlenmesi / Merve Bircan; Danışman Fehmi Yazıcı
Bircan, Merve (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011)Özet,Bu araştırmada, manda sütünden elde edilen kremaya iki farklı konsantrasyonda (200 ve 400 ppm) iki farklı antioksidan madde [Butillendirilmiş Hidroksianisol (BHA) ve Butillendirilmiş Hidroksitoluen (BHT)] katılarak ... -
Bazı yağ yerine geçen maddelerin beyaz peynir üretiminde kullanımı / Umut Aykut; Danışman Fehmi Yazıcı
Aykut, Umut (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003)Bu çalışmada, üç farklı yağ oranına sahip (%, 0.5, 1.25, 2.25) sütlere dört farklı oranda (0, 0.5, 1, 1.5) yağ yerine geçen madde (Simplesse®) katılmış ve bu sütlerden beyaz peynir üretilmiştir. Deneme üç tekerrürlü olarak ... -
Bazı yağ yerine geçen maddelerin süzme yoğurt üretiminde kullanımı / Abdullah Akgün; Danışman Fehmi Yazıcı.
Akgün, Abdullah (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003)Bu çalışmada, bazı yağ yerine geçen maddelerin bir konsantre yoğurt, süzme yoğurdun fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine olan etkilerinin araştırılması amaçlanmıştır. On çeşit süzme yoğurt, %0.5 ve %2 yağa ... -
The effect of addition of fruits on the physicochemical, sensory and microbiological properties of ayran / Jihad Jalal ; Danışman Fehmi Yazıcı.
Jalal, Jihad (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Geleneksel Bafra manda (kömüş) yoğurdunun teknolojik standardizasyonu / Abdullah Akgün; Danışman Fehmi Yazıcı
Akgün, Abdullah (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu çalışmada, Samsun’un Bafra ilçesinde (Kızılırmak Delta’sında) yetiştirilen mandalardan elde dilen sütlerin manda yoğurdu üretimine uygunluğu ve üretim aşamalarının standardizasyonu amaçlanmıştır. Bu amaçla üç farklı ... -
Golot peynirinin kimyasal ve duyusal özellikleri
Dervişoğlu, Muhammet; Yazıcı, Fehmi (2001)Bu çalışmada Trabzon'da tüketilen Golot peynirlerinin kimyasal ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Golot peynirlerinin kurumadde, yağ, protein, kül, tuz, kurumaddede yağ, kurumaddede tuz ve asillik değerleri minimum, ... -
Golot peynirinin mikrobiyolojik özellikleri
Yazıcı, Fehmi; Dervişoğlu, Muhammet (2001)Trabzon il merkezi, köyleri ve yaylalarından toplanan Golot peynirlerinin mikrobiyolojik özellikleri karşılaştırılmıştır. Peynirlerin tümünde toplam, laktik asit ve pisikrotrofik bakteri, lipolitik ve proteolitik mikroorganizma ... -
İnstant yoğurt tozu üretim koşullarının optimizasyonu / İlyas Atalar ; Danışman Fehmi Yazıcı.
Atalar, İlyas (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2018)… -
Kara turpun (Raphanus sativus L. niger) bazı biyoaktif bileşenlerinin ekstraksiyonu / Merve Solmaz ; Danışman Fehmi Yazıcı.
Solmaz, Merve (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017)… -
Kolalı dondurma üretimi
Dervişoğlu, Muhammet; Yazıcı, Fehmi (2001)In this study, the use of cola extract and cola flavor in ice cream production were investigated. Cola extract was used at rates of between 0 and 1.5% based on mix weight. The samples with Na_{2}CO_{3} (between 0 and 20% ... -
Konjuge linoleik asit üreten laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanısı ve tarhana üretiminde kullanılması
Zongo, Koka (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2021)Ruminant hayvanlardan elde edilen gıda ürünlerinde yüksek oranda bulunan konjuge linoleik asit (KLA) insanların sağlığı için yararlı çoklu doymamış bir yağ asitidir. KLA meme, kolon kanserleri ile cilt tümörü oluşumları ... -
Krem bal üretim parametrelerinin optimizasyonu / Mustafa Mortaş; tez danışmanı Fehmi Yazıcı
Mortaş, Mustafa (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016)… -
Manda sütünden oleojel ilaveli fonksiyonel dondurma üretimi
Önder, Figen (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, 2022)Dondurmada pürüzsüz doku ve erime sırasında çökmeye karşı direnci ile karakterize edilen yapının oluşabilmesi %10-14 arasında bulunan katı yağ içeriğine bağlıdır. Dondurma ürünlerindeki doymuş yağ asitlerinin yüksek içeriği ... -
Peynir yapımında kullanılan pıhtılaştırıcı enzimler ve kazein fraksiyonları üzerine etkileri
Peynir olgunlaşması sırasında gerçekleşen en karmaşık biyokimyasal olay proteolizdir. Pek çok peynir çeşidinde kazeinlerin başlangıç hidrolizi temel olarak pıhtılaştırıcı enzimden kaynaklanır. Sütü pıhtılaştırmak amacıyla ... -
Probolisin yoğurt üretiminde kullanılması / Fatma Çifci ; tez danışmanı Fehmi Yazıcı
Çifci, Fatma (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Review on kes cheese
Keş peyniri Anadolu’nun birçok bölgesinde yaygın olarak üretilen geleneksel bir Türk ürünüdür. Türkiye’nin birçok bölgesinde özellikle batı ve güneybatı bölgesinde yaygın olarak tüketilmektedir. Keş peynir genellikle küçük ... -
Saanen X Kilis (G1) keçi sütlerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Bu araştırmada, 8 baş Saanen x Kilis (G1) keçilerinden laktasyon süresince 15 günde bir sağılan sütlerdeki bazı fiziksel ve kimyasal özellikler incelenmiştir, incelenen keçi sütlerinde ortalama kurumadde, yağ, protein, ... -
Samsun ilinde tüketime sunulan yoğurtların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerinde bir araştırma / Fehmi Yazıcı; Danışman Latif Öztek.
Yazıcı, Fehmi (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1991)Bu çalışmada Nisan 1991 ve Eylül 1991 tarihleri arasında Samsun'da tüketime sunulan yoğurtların bazı nitelikleri belirlenerek bunların Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Yoğurt Standardı'na uygunluğu incelenmiştir. İncelenen 60 ...