Yazar "Dervişoğlu, Muhammet" için listeleme
-
Ak dut (morus alba) ve kara dut (morus nigra) meyvelerinden üretilen yenilebilir filmlerin karakterizasyonu/ Kübra Akşehir ; Danışman Muhammet Dervişoğlu.
Akşehir, Kübra (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013)… -
Antalya'daki turistik otellerde tüketilen peynirlerin standartlara uygunluğu / Ender Akman; Danışman Muhammet Dervişoğlu
Akman, Ender (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006)Bu çalısmada, Antalya'daki turistik otellerde tüketilen peynirlerin (Beyaz, Kasar ve Tulum) Standart'lara uygunlugu ve otellerin servisteki hijyeni arastırılmıstır. Arastırma materyalini, 15 turistik otelin deposundan ve ... -
Bileşimce zenginleştirilmiş inek sütlerine kola konsantresi ve aroma maddesi katılarak işlenen dondurmaların bazı nitelikleri üzerine bir araştırma / Muharrem Dervişoğlu; Danışman Latif Öztek.
Dervişoğlu, Muhammet (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1995)Bu çalışma duyusal nitelikleri ile fiziksel ve kimyasal özellikleri toplum tarafından beğenilen kolalı dondurma bileşimini belirleyerek üretimini gerçekleştirmek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada hammadde olarak süt,süt ... -
Fındıkta aflatoksin oluşumuna etkili faktörler, avrupa birliğinin limit değerlerle ilgili düzenlemeleri ve türk fındığı ihracatına etkileri
Özçakmak, Sibel; Dervişoğlu, Muhammet (2007)Fındık, ülkemizin tarım ürünleri içinde en fazla döviz getiren üründür. Ancak fındık diğer kabuklu yemişler gibi özellikle hasat, kurutma ve depolamada fungal bulaşma ve aflatoksin oluşumunu maruz kalabilmektedir. Pek çok ... -
Golot peynirinin kimyasal ve duyusal özellikleri
Dervişoğlu, Muhammet; Yazıcı, Fehmi (2001)Bu çalışmada Trabzon'da tüketilen Golot peynirlerinin kimyasal ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Golot peynirlerinin kurumadde, yağ, protein, kül, tuz, kurumaddede yağ, kurumaddede tuz ve asillik değerleri minimum, ... -
Golot peynirinin mikrobiyolojik özellikleri
Yazıcı, Fehmi; Dervişoğlu, Muhammet (2001)Trabzon il merkezi, köyleri ve yaylalarından toplanan Golot peynirlerinin mikrobiyolojik özellikleri karşılaştırılmıştır. Peynirlerin tümünde toplam, laktik asit ve pisikrotrofik bakteri, lipolitik ve proteolitik mikroorganizma ... -
Karadeniz Bölgesi’nde tüketilen vakum paketlenmiş kaşar peynirlerinin aflatoksin M1 düzeylerinin belirlenmesi / Osman Gül; Danışman Mehmet Dervişoğlu
Gül, Osman (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009)Bu çalışmada; Karadeniz Bölgesi’nde Ekim-Kasım, Şubat-Mart ve Mayıs-Haziran dönemlerinde üretilen vakum paketlenmiş taze Kaşar peynirleri kurumadde, titrasyon asitliği, pH, yağ, kül, tuz, protein ve renk değerleri, S.aureus, ... -
Kars kaşar peynirinin karakterizasyonu / Oğuz Aydemir ; danışman Muhammet Dervişoğlu
Aydemir, Oğuz (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2010)Özet,Bu çalışmada, Kars Kaşar peynirlerinin olgunlaşmaları süresince göstermiş oldukları fiziksel ve kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal değişimleri incelenmiştir. Bu amaçla, Kars ilinde faaliyet gösteren 5 ... -
Kokulu kara üzümden yeni teknolojilerle elde edilen biyoaktif ekstraktların ayran üretiminde kullanılması / Betül Sema Saltoğlu; tez danışmanı Muhammet Dervişoğlu
Saltoğlu, Betül Sema (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2014)… -
Kolalı dondurma üretimi
Dervişoğlu, Muhammet; Yazıcı, Fehmi (2001)In this study, the use of cola extract and cola flavor in ice cream production were investigated. Cola extract was used at rates of between 0 and 1.5% based on mix weight. The samples with Na_{2}CO_{3} (between 0 and 20% ... -
Kuru Üzümlerin Furfural İçerikleri ile Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
Bu çalışmada paketlenmiş / paketlenmemiş kırmızı (red globe) ve beyaz (sultana) kuru üzümlerin furfural içerikleri RP-HPLC-DAD ile araştırılmış ve ayrıca furfural oluşumu ile ilgili bazı fiziksel ve kimyasal özellikler de ... -
Kurutulmuş kefir üretimi / İlyas Atalar ; danışman Muhammet Dervişoğlu
Atalar, İlyas (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012)… -
Lactobacillus casei shirota'nın çeşitli yöntemlerle mikroenkapsülasyonu / Osman Gül ; danışman Muhammet Dervişoğlu
Gül, Osman (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Peynir yapımında kullanılan pıhtılaştırıcı enzimler ve kazein fraksiyonları üzerine etkileri
Peynir olgunlaşması sırasında gerçekleşen en karmaşık biyokimyasal olay proteolizdir. Pek çok peynir çeşidinde kazeinlerin başlangıç hidrolizi temel olarak pıhtılaştırıcı enzimden kaynaklanır. Sütü pıhtılaştırmak amacıyla ... -
Peynirlere Kontamine Olan Küflerin Bazı Esansiyel Yağlar ile İnhibisyonu
Özçakmak, Sibel; Dervişoğlu, Muhammet (2011)Küf kontaminasyonu önemli kalite problemlerine ve peynir üreticilerine ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Peynirlerden yaygın olarak izole edilen kontamine küf türleri Penicillium commune, P. verrucosum, P. roqueforti, ... -
Review on kes cheese
Keş peyniri Anadolu’nun birçok bölgesinde yaygın olarak üretilen geleneksel bir Türk ürünüdür. Türkiye’nin birçok bölgesinde özellikle batı ve güneybatı bölgesinde yaygın olarak tüketilmektedir. Keş peynir genellikle küçük ... -
Saanen X Kilis (G1) keçi sütlerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri
Bu araştırmada, 8 baş Saanen x Kilis (G1) keçilerinden laktasyon süresince 15 günde bir sağılan sütlerdeki bazı fiziksel ve kimyasal özellikler incelenmiştir, incelenen keçi sütlerinde ortalama kurumadde, yağ, protein, ... -
Samsun ve yöresinde süt endüstrisi
Yazıcı, Fehmi; Aykut, Umut; Dervişoğlu, Muhammet (2003)Bu çalışmada, merkez ve ilçelerinde 13 süt işletmesi ve 7 süt toplama merkezinde düzenlenen anket ile Samsun'daki süt sektörünün durumu araştırılmıştır. Elde edilen verilerden; Samsun'da profesyonel anlamda sütçülük yapan ... -
Sarı kantoron (hypericum perforatumL.) ekstraktının dondurma üretiminde kullanılması / Kübra Aydemir; tez danışmanı Muhammed Dervişoğlu
Aydemir, Kübra (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2015)… -
Starter kültür kullanımının külek peynirinin bazı özellikleri üzerindeki etkisi / Oğuz Aydemir; Danışman Muhammet Dervişoğlu.
Aydemir, Oğuz (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004)Bu çalışmada, ticari bir starter kültürün (FRC-65, Peyma Chr-Hansen's) olgunlaşma süresince külek peynirinin fiziksel, kimyasal, biyokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkileri araştırılmıştır. Starter kültür, ...