• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Salmon balığının (Salmo salar L.1758) konserve olarak işleme olanaklarının araştırılması / Nilgün Kaba; Danışman İbrahim Erkoyuncu.

Tarih

1996

Yazar

Kaba, Nilgün

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada, sıcak dumanlanmış ve dumanlanmamış salmon balığının domates sosu ve zeytinyağı gibi değişik katkı maddeleri kullanılarak, konserve edilme olanakları araştırılmış ve sekiz aylık depolama sırasındaki kalite değişimleri incelenmiştir. Dumanın balık etine kazandırdığı değişik aroma sayesinde, dumanlanmış balıktan elde edilen konserveler, organoleptik test sonucunda daha çok beğenilmiştir. Kullanılan katkı maddeleri dikkate alındığında ise; soslu ve zeytinyağı ilaveli konserveler arasında önemli bir kalite farkı olmadığı belirlenmiştir. Depolama süresi boyunca ham kül, ham protein, tuz, TVB-N ve TBA miktarlarında artış, ham yağ miktarında ise azalma görülmüştür.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31100.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27755

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.