• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Salmon balığının (Salmo salar L.1758) konserve olarak işleme olanaklarının araştırılması / Nilgün Kaba; Danışman İbrahim Erkoyuncu.

Date

1996

Author

Kaba, Nilgün

Metadata

Show full item record

Abstract

Bu araştırmada, sıcak dumanlanmış ve dumanlanmamış salmon balığının domates sosu ve zeytinyağı gibi değişik katkı maddeleri kullanılarak, konserve edilme olanakları araştırılmış ve sekiz aylık depolama sırasındaki kalite değişimleri incelenmiştir. Dumanın balık etine kazandırdığı değişik aroma sayesinde, dumanlanmış balıktan elde edilen konserveler, organoleptik test sonucunda daha çok beğenilmiştir. Kullanılan katkı maddeleri dikkate alındığında ise; soslu ve zeytinyağı ilaveli konserveler arasında önemli bir kalite farkı olmadığı belirlenmiştir. Depolama süresi boyunca ham kül, ham protein, tuz, TVB-N ve TBA miktarlarında artış, ham yağ miktarında ise azalma görülmüştür.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31100.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27755

Collections

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.