Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorHurşit, A.Kadir
dc.contributor.authorKeleş, Levent
dc.date.accessioned2020-07-21T21:35:03Z
dc.date.available2020-07-21T21:35:03Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/17028.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26750
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2006en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 17028en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, Türkiye genelinde satışı yapılan yedi farklı firmaya ait tam yağlı UHT (Ultra High Temperature) sütün kutuları açıldıktan sonra buzdolabı koşullarında (4±1°C)'de 30 gün süreyle depolanması ve bu depolanma süresince duyusal özelliklerinde meydana gelen değişmelerin araştırılması amaçlanmıştır.Sütlerin başlangıçtaki kimyasal yapılarının belirlenmesi amacıyla birinci gün pH, titre edilebilir asitlik, kuru madde, protein, yağ, kül, Hunter L, a ve b değeri olarak renk analizi ile formaldehit, karbonat, hidrojen peroksit ve antibiyotik testleri yapılmıştır. İlk gün analizlerinden sonra 5 gün, 4 gün, 3 gün, 2 gün ve daha sonra ise her 1 gün aralıklarla bir ay boyunca pH, titre edilebilir asitlik, Hunter L, a ve b değeri olarak renk analizi ve duyusal analizler yapılmıştır.Açık olarak 4±1°C' de 30 gün boyunca depolanan UHT sütlerin pH, titrasyon asitliği ve renklerinde meydana gelen değişimlerin kabul edilebilir sınırlar içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Yalnızca aromada son iki haftada belirgin değişimler oluşmaya başlamıştır. Açık olarak depolanan UHT sütler 21. günden sonra "zayıf" olarak, 30. günde ise "kabul edilemez" olarak nitelendirilmiştir. Buna karşın kontrol amaçlı olarak kutuları açılmadan depolanan UHT sütlerde 30 gün boyunca belirgin bir değişim olamamış ve tüketilemeyecek herhangi süte rastlanmamıştır.en_US
dc.formatIX, 86 y. : çizelge ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSüten_US
dc.subjectSüt ve süt teknolojisien_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS K29b 2006en_US
dc.titleBuzdolabında saklı açık UHT sütlerinin duyusal özelliklerindeki değişmeler / Levent Keleş; Danışman A. Kadir Hurşiten_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster