• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Buzdolabında saklı açık UHT sütlerinin duyusal özelliklerindeki değişmeler / Levent Keleş; Danışman A. Kadir Hurşit

Tarih

2006

Yazar

Keleş, Levent

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, Türkiye genelinde satışı yapılan yedi farklı firmaya ait tam yağlı UHT (Ultra High Temperature) sütün kutuları açıldıktan sonra buzdolabı koşullarında (4±1°C)'de 30 gün süreyle depolanması ve bu depolanma süresince duyusal özelliklerinde meydana gelen değişmelerin araştırılması amaçlanmıştır.Sütlerin başlangıçtaki kimyasal yapılarının belirlenmesi amacıyla birinci gün pH, titre edilebilir asitlik, kuru madde, protein, yağ, kül, Hunter L, a ve b değeri olarak renk analizi ile formaldehit, karbonat, hidrojen peroksit ve antibiyotik testleri yapılmıştır. İlk gün analizlerinden sonra 5 gün, 4 gün, 3 gün, 2 gün ve daha sonra ise her 1 gün aralıklarla bir ay boyunca pH, titre edilebilir asitlik, Hunter L, a ve b değeri olarak renk analizi ve duyusal analizler yapılmıştır.Açık olarak 4±1°C' de 30 gün boyunca depolanan UHT sütlerin pH, titrasyon asitliği ve renklerinde meydana gelen değişimlerin kabul edilebilir sınırlar içerisinde olduğu tespit edilmiştir. Yalnızca aromada son iki haftada belirgin değişimler oluşmaya başlamıştır. Açık olarak depolanan UHT sütler 21. günden sonra "zayıf" olarak, 30. günde ise "kabul edilemez" olarak nitelendirilmiştir. Buna karşın kontrol amaçlı olarak kutuları açılmadan depolanan UHT sütlerde 30 gün boyunca belirgin bir değişim olamamış ve tüketilemeyecek herhangi süte rastlanmamıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/17028.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26750

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [113]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.