• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fındıkta zar atma etkenleri ile bunların peroksit değerlerine etkisinin araştırılması / Mebrure Kalyoncuoğlu; Danışman İsmet Şahin.

Tarih

1991

Yazar

Kalyoncuoğlu, Mebrure

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Sanayide fındığa uygulanan önemli teknolojik işlemlerden birisi zarın uzaklaştırılmasıdır. Zar atmada önemli etkenleri belirlemek amacıyla ; Giresun , Ordu ve Samsun'dan alınan 1989 ürünü ,Tombul,Palaz,Sivri ve Kara fındık çeşitlerine ait örneklere değişik uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Beyazlatılmış fındık üretiminde en iyi sonucu °C'de 25 dakikalık ısı uygulaması kavurmada ise %0.5'lik sitrik asit çözeltisinde 5 dakika bekletmeyi takiben 150 °C'de 30 dakikalık ısı uygulaması vermiştir. Beyazlatma ve kavurmada uygulanan işlemler bir çeşit dışında peroksit değerinde genel olarak az da olsa artışa neden olmuştur.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36626.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26622

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.