• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fındıkta zar atma etkenleri ile bunların peroksit değerlerine etkisinin araştırılması / Mebrure Kalyoncuoğlu; Danışman İsmet Şahin.

Date

1991

Author

Kalyoncuoğlu, Mebrure

Metadata

Show full item record

Abstract

Sanayide fındığa uygulanan önemli teknolojik işlemlerden birisi zarın uzaklaştırılmasıdır. Zar atmada önemli etkenleri belirlemek amacıyla ; Giresun , Ordu ve Samsun'dan alınan 1989 ürünü ,Tombul,Palaz,Sivri ve Kara fındık çeşitlerine ait örneklere değişik uygulamalar gerçekleştirilmiştir. Beyazlatılmış fındık üretiminde en iyi sonucu °C'de 25 dakikalık ısı uygulaması kavurmada ise %0.5'lik sitrik asit çözeltisinde 5 dakika bekletmeyi takiben 150 °C'de 30 dakikalık ısı uygulaması vermiştir. Beyazlatma ve kavurmada uygulanan işlemler bir çeşit dışında peroksit değerinde genel olarak az da olsa artışa neden olmuştur.

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36626.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26622

Collections

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.