• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Lisansüstü Eğitim Enstitüsü
  • Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Ortakaradeniz Bölgesinde satışa sunulan çerkes peynirlerinin bazı nitelikleri / Didar Üçüncüoğlu; Danışman A. Kadir Hurşit

Tarih

2009

Yazar

Üçüncüoğlu, Didar

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu arastırmada unutulmaya yüz tutmus geleneksel peynirlerimizden biri olan Çerkes peynirinin bazı kimyasal özellikleri incelenmistir. Çerkes peynirlerinin taze,güneste kurutulmus ve tütsülenmis formları tüketilmektedir. Çalısmamızda Sinop,Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya illerinden temin edilen ev yapımı taze peynirlerle,endüstriyel yapım taze ve tütsülenmis Çerkes peyniri (60 adet) degerlendirmeye alınmıstır. Örneklerde asitlik, pH, kuru madde, tuz, yag, toplam azot ve çözünür azot tayinleri yapılmıstır.Ev yapımı taze peynirler en yüksek tuz degerini içermistir. Endüstriyel taze peynirler en yüksek laktik asit, protein ve yag miktarını içermistir. Endüstriyel tütsülenmis peynirler ise en yüksek pH, kuru madde; en düsük laktik asit, çözünür azot miktarını iç ermistir.Anahtar Kelimeler: Çerkes Peyniri, Tütsüleme slemi, Yöresel Peynir Çesitleri, Peynir, Kimyasal Kompozisyon, Taze Çerkes Peyniri, Güneste Kurutulmus Çerkes Peyniri, Tütsülenmis Çerkes Peyniri

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/64916.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26736

Koleksiyonlar

  • Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu [113]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.