Yazar "Yiğit, Murat" için listeleme
-
Balık üretiminde yem veriminin artırılması ve rakamsal olarak ifade edilmesi
Yiğit, Murat; Yiğit, Ümit (2003)Bu derlemede, yem verimliliğinin artırılması ve optimum yemlerin elde edilebilmesi için kullanılan bazı hesaplama yöntemleri özetlenmiştir. Balık yetiştiriciliğinde üretim giderlerinin %60'ına varan kısmını yem masraflarının ... -
Balıklarda sindirim çalışmalarında kullanılan dışkı toplama yöntemleri
Tırıl, Serap Ustaoğlu; Yiğit, Murat (2005)Hayvan beslemede kullanılan yemlerin randımanını ve kalitesini belirlemek açısından sindirilme oranlarının tespit1 edilmesi önemlidir. Karasal hayvanlarda sindirim çalışmalarında doğrudan ölçüm yöntemi kolaylıkla ... -
Farklı protein ve enerji oranlarının Japon pisi balığı (Paralichthys olivaceus) yavrularında gelişme, balık vücudunun kimyasal yapısı, nitrojen boşaltımı ve yemlerin sindirilme oranı üzerine etkileri / Murat Yiğit; Danışman Mustafa Kalma.
Yiğit, Murat (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001)Bu araştırmada, farklı protein ve enerji oranlarının Japon pisi balıklarında, Paralichthys olivaceus, gelişme, vücudun kimyasal yapısı, nitrojen boşaltımı ve yemlerin sindirilme oranı üzerine etkileri incelenmiştir. ... -
Gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss w.1792) denizsuyu ve tatlı sudaki büyüme farklılıklarının karşılaştırılması/ Murat Yiğit; Danışman Orhan Aral.
Yiğit, Murat (Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996)Denemede ortalama vücut ağırlıkları 88.08 g ve 85.58 g olan gökkuşağı alabalıkları sırasıyla tatlısu ortamında (I. grup) ve deniz ortamında (II. grup) yetiştirilmiş olup denizsuyu ve tatlısudaki büyüme farklılıkları ... -
Total ve besin maddesi sindirilme oranlarının su ürünleri yetiştiriciliğindeki önemi
Yiğit, Murat; Tırıl, Serap Ustaoğlu (2003)Balık üretimini sınırlayan en önemli faktörlerin başında yem masrafları gelmektedir. Rasyon hazırlanırken, balık türüne göre besin maddesi gereksinimini karşılayabilmek için kullanılacak yem hammaddelerinin belirlenmesinde, ... -
Yavru kalkan balığının (Psetta maeotica) beslenmesinde taze hamsinin değerlendirilmesi
Ergün, Sebahattin; Yiğit, Murat; Türker, Ali; Önal, Umur (2006)Bu araştırmada, pelet yem (%50 ham protein ve % 18 ham yağ), taze hamsi (Engraulis encrasicholus; %20,8 ham protein ve %9,2 ham yağ) veya her iki yemle beraber beslemenin, kalkan balığı (Psetta maeotica) yavrularının büyüme ...