• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Yavru kalkan balığının (Psetta maeotica) beslenmesinde taze hamsinin değerlendirilmesi

Tarih

2006

Yazar

Ergün, Sebahattin
Yiğit, Murat
Türker, Ali
Önal, Umur

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada, pelet yem (%50 ham protein ve % 18 ham yağ), taze hamsi (Engraulis encrasicholus; %20,8 ham protein ve %9,2 ham yağ) veya her iki yemle beraber beslemenin, kalkan balığı (Psetta maeotica) yavrularının büyüme ve yem değerlendirme üzerine etkisi incelenmiştir. Üç farklı diyetin iki tekerrürlü olarak incelendiği bu çalışmada, ortalama ağırlığı 41 g olan toplam 90 adet kalkan balığı yavrusu (15 adet/tank) kullanılmıştır. 45 gün süren deneme sonunda, gruplardaki ortalama balık ağırlıkları sadece peletle beslenen grupta (PL) 62,302,22 g, hamsi ve peletle yemlenen grupta (HP) 63,541,89 g ve sadece hamsi ile beslenen grupta (HS) 62,900,89 g olarak tespit edilmiştir. Gruplar arasındaki fark istatistiki olarak önemsiz bulunmuştur (P0,05). Günlük yem tüketimi (%, g kuru yem/ g balık ağırlığı) ve yem değerlendirme değerleri (g tüketilen kuru yem/g ağırlık artışı) PL grubunda 0,770,01 ve 0,860,07, HP grubunda 0,780,01 ve 0,820,09 ve HS grubunda 0,750,02 ve 0,790,06 olarak tespit edilmiş ve gruplar arasında fark bulunmamıştır (P0,05). Araştırma sonuçlarına göre, kalkan balığı yetiştiriciliğinde farklı besleme uygulamalarının büyüme ve yem değerlendirme üzerinde benzer etki gösterdiği görülmüş ve balıkların beslenmesinde sadece pelet yem, sadece hamsi veya pelet yemle birlikte taze hamsi verilebileceği sonucuna varılmıştır.
 
Evaulation of anchovy as a feed for turbot (Psetta maeotica). In this study, the effects of feeding young turbot (Psetta maeotica) with either dry pellet (50% crude protein and 18% crude oil), fresh anchovy (Engraulis encrasicholus; 20.8% crude protein and 9.2% crude oil) or combination of both on growth and feed efficiency rate (FCR) were investigated. A total of 90 turbot fry (15 fish per tank) with a mean of initially weight of 41 g were used. At the end of 45 day, the mean weights of fish with dry pellet (PL), fresh anchovy (HS) or combination of both (HP) were 62,30 ± 2,22 g, 63,54 ± 1,89 g and 62,90±0,89 g, respectively. No significant differences were observed among treatments (P>0.05). Daily food consumption (g dry feed/ g fish weight) and FCR (g dry feed/g weight gain) values for as follows: 0,77±0,01 ve 0,86±0,07for PL, 0,78±0,01 ve 0,82±0,09 for HP, and 0,75±0,02 ve 0,79±0,06 for HS. There were no differences between any treatments (P>0.05). Our findings indiciated that of feedings turbot with HP, PL and HP had similar effects on growth and FCR. Turbot can be fed either dry pellet or fresh anchovy or combinating of both.
 

Kaynak

Su Ürünleri Dergisi

Cilt

23

Sayı

1-2supl

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TmpNME9UazU=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/8443

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.