Yazar "Hurşit, A. Kadir" için listeleme
-
Depolama süresince inek ve soya sütü karışımlarından yapılan hellim peyniri özelliklerini etkileyen faktörler II. pH ve salamura tuz konsantrasyonunun etkisi
Hurşit, A. Kadir; Temiz, Hasan (2000)Bu araştırmada inek sütü-soya sütü karışımını farklı pH derecelerinde mayalayarak elde edilen peynirler %8, 9 ve 10 salamura tuz konsantrasyonunda depolanıp 1. 10. ve 20. günlerde bazı özellikler bakımından incelenmiştir. ... -
Depolama süresince inek ve soya sütü karışımından yapılan hellim peyniri özelliklerini etkileyen faktörler 1. Maya miktarı ve CaC$l_2$ oranının etkisi
Temiz, Hasan; Hurşit, A. Kadir (2000)Bu çalışmada inek sütü - soya sütü karışımına farklı oranlarda peynir mayası ve CaCI2 katılarak hellim peynirine işlenmiştir. Elde edilen peynirler %10 salamura içerisinde depolanarak 1. , 10. ve 20. günlerde bazı özellikleri ... -
İnek sütü ve soya sütü karışımlarının pıhtılaşma özellikleri 1.Kalsiyum sülfatla pıhtılaşma
Hurşit, A. Kadir; Temiz, Hasan (1999)Bu çalışmada soya sütüne %5,10,15,20,25,30 ve 35 oranlarında inek sütü katılmış ve karışım kalsiyum sülfatla pıhtılaştırma özellikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçların istatistiksel analizine göre, ilave edilen inek ... -
İnek sütü ve soya sütü karışımlarının pıhtılaşma özellikleri 2. Kalsiyum sülfat ve rennin enzimi ile pıhtılaşma
Hurşit, A. Kadir; Temiz, Hasan (2000)Bu çalışmada inek sütüne %5-10ve %15 oranında soya sütü ilave edilmiş ve karışımların CaSO_4 ve renin enzimi ile pıhtılaşma özellikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçların istatistiksel analizine göre ilave edilen soya ... -
Süttozlarinda fiziksel özelliklerin etkilesimi 1. Fiziksel özelliklerin özgül hacme etkisi
Hurşit, A. Kadir; Alpkent, Zafer; Temiz, Hasan (1997)ÖZET: Bu çalışmada 28 değişik süttozu örneğindeki bazı fiziksel özelliklerin özgül hacme etkisi incelenmiştir. Elde edilen verilerin regresyon analiz sonuçlarına göre; akma, gevşek ve basık özgül hacim değerleri önemli ... -
Yağsız soya ununun vanilyalı dondurmaların fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi
Dervişoğlu, Muammet; Hurşit, A. Kadir (2004)Bu çalışmada, miskteki yağsız süt kurumaddesi yerine yağsız soya unu kurumaddesi kullanımının dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi araştırılmıştır. Soya unu, vanilya düzeylerine bağlı olarak, ...