• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

İnek sütü ve soya sütü karışımlarının pıhtılaşma özellikleri 2. Kalsiyum sülfat ve rennin enzimi ile pıhtılaşma

Tarih

2000

Yazar

Hurşit, A. Kadir
Temiz, Hasan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada inek sütüne %5-10ve %15 oranında soya sütü ilave edilmiş ve karışımların CaSO_4 ve renin enzimi ile pıhtılaşma özellikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçların istatistiksel analizine göre ilave edilen soya sütü oranındaki artış pıhtı gerginliği, peynir suyu miktarı ve pıhtı miktarı üzerine önemli etkide bulunmuştur. Pıhtı miktarı üzerine CaCl_2 'ün etkisi önemli bulunmuştur. Kullanılan varyasyon kaynakları peynir suyu kuru maddesi ve pıhtı kuru maddesi üzerine önemli bir etkide bulunmuştur.
 
In this study soy milk was added to cow milk in rate of 5-10 and 15 % percent and the CaSO_4 and rennet coagulation properties of the blends were investigated. The statistical analysis of the obtained data indicate that the increasing of soy milk addition has significant effect on the curd tension, whey amount and curd amound while the curd amount significantly effect by the addition of CaCl_2. The source of variations used has no any effect on the whey and curd dry matter.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

15

Sayı

1

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd01EQXc=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7883

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.