• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Depolama süresince inek ve soya sütü karışımından yapılan hellim peyniri özelliklerini etkileyen faktörler 1. Maya miktarı ve CaC$l_2$ oranının etkisi

Tarih

2000

Yazar

Temiz, Hasan
Hurşit, A. Kadir

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada inek sütü - soya sütü karışımına farklı oranlarda peynir mayası ve CaCI2 katılarak hellim peynirine işlenmiştir. Elde edilen peynirler %10 salamura içerisinde depolanarak 1. , 10. ve 20. günlerde bazı özellikleri bakımından incelenmiştir. Yapılan analiz sonucunda depolama süresinin uzamasının tüm örnekler üzerinde önemli etkide bulunduğu belirlenmiştir. Maya miktanndaki değişiklik peynir örneklerinin kurumadde ve yağ miktarı üzerinde önemli etkide bulunurken CaCI2 oranındaki değişiklilik suda eriyen azot miktarına önemli etkide bulunmuştur. Ayrıca suda eriyen azot miktarı üzerine maya miktarı, CaCI2 oram ve depolama süresi interaksiyonu da önemli etkide bulunmuştur.
 
In this research, helloum cheeses were prepared by adding rennet and CaCI 2 at different rates to the cow's -soy milk blends. Then, cheese samples stored in 10 % brine solution and were examined at 1 st, 10 th and 20th days in terms of various characteristics. Analysis results indicated that increases in storage period effects on the samples properties significantly. While the change in rennet amount had significant effect on dry matter and fat contents of cheese samples, change in CaCI 2 ratio had significant effect on water-soluble N content. Furthermore, rennet amount, CaCI2 rate and storage priod interaction effected water - soluble N content significantly.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

15

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpZd01UYzM=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7671

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.