• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

İnek sütü ve soya sütü karışımlarının pıhtılaşma özellikleri 1.Kalsiyum sülfatla pıhtılaşma

Tarih

1999

Yazar

Hurşit, A. Kadir
Temiz, Hasan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada soya sütüne %5,10,15,20,25,30 ve 35 oranlarında inek sütü katılmış ve karışım kalsiyum sülfatla pıhtılaştırma özellikleri incelenmiştir. Elde edilen sonuçların istatistiksel analizine göre, ilave edilen inek sütü oranlarındaki artışın pıhtı miktarı, pıhtı kurumaddesi ve peynir suyu miktarına önemli bir etkide bulunmazken, peynir suyu kurumaddesi, yağı ve pH'sına önemli etkide bulunmuştur.
 
In this study cow's milk was added to soy milk in rate of 5-10-20-25-30 and 35 and the coagulation properties of the blends calcium sulfate added were investigated. The statistical analysis of the data indicates that although the increasing of added cow's milk had no significant effect on the curd amount, curd dry matter and whey amount and it has significantly effected the pH of the whey and the dry matter and fat loosed by the removed whey.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

14

Sayı

3

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVd09UUTA=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7898

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.