Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSarıçiçek, B. Zehra
dc.contributor.authorKılıç, Ünal
dc.date.accessioned2020-06-21T10:31:57Z
dc.date.available2020-06-21T10:31:57Z
dc.date.issued2002
dc.identifier.issn1300-9036
dc.identifier.issn2651-5016
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpnME9EZzQ=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/8384
dc.description.abstractBu çalışma üzüm cibresinin rumen parçalanabilirliği ve parçalanabilirlik karakteristikleri ile pepsinde çözünen N içeriğinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Çalışmada rumen kanüllü üç baş Karayaka koç kullanılmıştır. Rumen kuru madde, organik madde ve ham protein parçalanabilirliğinin belirlenmesinde inkübasyon süresi olarak 2, 4, 8, 16, 24, 48 ve 72. saatler esas alınmıştır. Bu inkübasyon sûrelerinde kuru madde, organik madde ve ham protein parçalanabilirliği (KMP, OMP ve HPP) sırasıyla; % 11.510.39, 11.940.24, 12.75*0.03, 14.230.45, 15.530.73,18.571.03 ve 20.720.82; % 8.920.99, 9.580.69, 10.720.23, 12.500.28,13.800.43, 16.190.10 ve 17.530.98 ; % 5.401.02, 6.340.87, 8.080.63, 10.990.23, 13.290.06, 17.650.52 ve 19.800.67 olarak saptanmıştır. Üzüm cibresinin KM, OM ve HP parçalanabitirliğine ait "a", "b", ve "c" değerleri sırasıyla; % 11.07,8.21 ve 4.39;% 18.29,12.91 ve 17.48; saatte % 1.44, 3.42 ve 2.45 olarak saptanmıştır. Üzüm cibresinin k0.04, 0.06 ve 0.08 rumen akış hızında effektif KMP, OMP ve HPP sırasıyla ; % 15.10, 12.90 ve 11.80; % 14.05, 11.90 ve 10.15; % 13.40, 11.25 ve 9.10 olarak belirlenmiştir. Ayrıca üzüm cibresinin pepsinde çözünen N içeriği % 42.80 olarak bulunmuştur. Rumende parçalanabilirlik ve parçalanabilirlik parametrelerine göre üzüm cibresinin ruminant rasyonlarında kaba yem olarak değerlendirilebileceği anlaşılmaktadır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out in order to determine the ruminai degradability, degradability characteristics and pepsin-soluble N content of grape pomace, to the study, three Karayaka rams with rumen cannules were used. 2, 4, 8, 16, 24, 48 and 72th were considered as incubation times in determining ruminai dry matter (DMD), organic matter (OMD) and crude protein (CPD) degradabilities. DMD, OMD and CPU's were found according to incubation times as 11.51±0.39, 11.94±0.24, 12.75±0.03, 14.23±0.45, 15.53±0.73, 18.57±1.03 and 20,72±0.82 %; 8.92±0.99, 9.58±0.69, 10.72±0.23, 12.50±0.28, 13.80±0.43, 16,19±0.10 and 17.53±0.98 %; 5.40±1.02, 6.34±0.87,8.08±0.63, 10.99±0.23, 13.29±0.06, 17.65*0.32. and 19.80±0.67 % respectively, "a", "b" and "c" values related to DMD, OMD and CPD's were determined to be 11.07, 8.21 and 4.39 %; 18.29,12:91 and 17.48 %; 1.44, 3.42 and 2.45 % / hours, respectively. Effective DMD, OMD and CPD's were found as 15.10,12.90 and 11.80 %; 14.05,11.90 and 10.15 %; 13.40, 11.25 and 9.10 % /hours at k0.04, 0.06 and 0.08, respectively. In addition pepsin-soluble N content of grape pomace was found as 42.8%. It was concluded that grape pomace may be accepted as a roughage acording to its ruminai degradability and degradability characteristics in ruminant rations.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleÜzüm cibresinin in situ rumen parçalanabilirliğinin belirlenmesien_US
dc.title.alternativeA study on determining in situ degradability of grape pomaceen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume33en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage289en_US
dc.identifier.endpage292en_US
dc.relation.journalAtatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster