Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorTurhan, Sadettin
dc.contributor.authorAltunkaynak, T.Boğaçhan
dc.contributor.authorBank, İnci
dc.date.accessioned2020-06-21T10:27:23Z
dc.date.available2020-06-21T10:27:23Z
dc.date.issued2003
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpBeU16RXg=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7869
dc.description.abstractBu araştırmada Karadeniz'den avlanan hamsi, palamut ve çinakop balıklarının demir yönünden biyoyarayışlılığını saptamak amacıyla toplam ve hem demir miktarları araştırılmıştır. Araştırma sonucunda balıkların toplam ve hem demir miktarları arasındaki farklılıklar önemli bulunmuştur (P0.05). En yüksek toplam ve hem demir, sırasıyla 14.70 ve 6.70\mug/g ile palamutta saptanmış, bunu 13.55 ve 6.60 \mug/g ile hamsi izlemiş ve bu iki balığa ait toplam ve hem demir ortalamaları, çinakop balığına ait ortalamalardan (8.47 ve 2.77 \mug/g) farklılık göstermiştir (P0.05). Hem demirin toplam demir içerisindeki oranı, hamside %43.69, palamutta %45.69 ve çinakopda da %32.67 olarak hesaplanmıştır.en_US
dc.description.abstractIn this research total and heme iron contents of anchovy, bonito and bluefish from the Blacksea are determined in order to evaluate the bioavailability of iron. According to the results, the differences between total and heme iron contents of the fishes were found to be significant. The highest total and heme iron contents were 14.70 and 6.70 \mug/g for bonito and 13.55 and 6.60 \mug/g for anchovy, respectively. The average total and heme iron contents of these two fishes significantly differed from the average 8.47 and 2.77\mug/g values of bluefish. The percent heme iron in anchovy, bonito and bluefish were 43.69%, 45.69% and 32.67%, respectively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleKaradeniz'den avlanan hamsi (Engraulis Encrasicholus),palamut (Sarda sarda) ve çinakop (Pomatomus Saltator) balıklarının toplam ve hem demir içeriklerien_US
dc.title.alternativeTotal and heme iron contents of anchovy (Engraulis Encrasicholus),bonito (Sarda sarda and bluefish (Pomatomus Saltator) from the black seaen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume18en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage48en_US
dc.identifier.endpage51en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster