• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Karadeniz'den avlanan hamsi (Engraulis Encrasicholus),palamut (Sarda sarda) ve çinakop (Pomatomus Saltator) balıklarının toplam ve hem demir içerikleri

Tarih

2003

Yazar

Turhan, Sadettin
Altunkaynak, T.Boğaçhan
Bank, İnci

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu araştırmada Karadeniz'den avlanan hamsi, palamut ve çinakop balıklarının demir yönünden biyoyarayışlılığını saptamak amacıyla toplam ve hem demir miktarları araştırılmıştır. Araştırma sonucunda balıkların toplam ve hem demir miktarları arasındaki farklılıklar önemli bulunmuştur (P0.05). En yüksek toplam ve hem demir, sırasıyla 14.70 ve 6.70\mug/g ile palamutta saptanmış, bunu 13.55 ve 6.60 \mug/g ile hamsi izlemiş ve bu iki balığa ait toplam ve hem demir ortalamaları, çinakop balığına ait ortalamalardan (8.47 ve 2.77 \mug/g) farklılık göstermiştir (P0.05). Hem demirin toplam demir içerisindeki oranı, hamside %43.69, palamutta %45.69 ve çinakopda da %32.67 olarak hesaplanmıştır.
 
In this research total and heme iron contents of anchovy, bonito and bluefish from the Blacksea are determined in order to evaluate the bioavailability of iron. According to the results, the differences between total and heme iron contents of the fishes were found to be significant. The highest total and heme iron contents were 14.70 and 6.70 \mug/g for bonito and 13.55 and 6.60 \mug/g for anchovy, respectively. The average total and heme iron contents of these two fishes significantly differed from the average 8.47 and 2.77\mug/g values of bluefish. The percent heme iron in anchovy, bonito and bluefish were 43.69%, 45.69% and 32.67%, respectively.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

18

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TXpBeU16RXg=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7869

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.