Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSarıçiçek, B. Zehra
dc.contributor.authorGaripoğlu, Ali Vaiz
dc.date.accessioned2020-06-21T10:27:10Z
dc.date.available2020-06-21T10:27:10Z
dc.date.issued1997
dc.identifier.issn1300-7580
dc.identifier.issn2148-9297
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpNMU9UQXc=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7828
dc.description.abstractBu çalışma, farklı şekillerde uygulanan üre muamelelerinin (%4 üre; ÜA, %4 üremelas; ÜMA, %4 üresoya fasulyesi ekstraktı; ÜSA) ayçiçeği sap ve tablalarının (AST) sindirilme düzeyleri üzerindeki etkilerinin ve bu şekilde muamele edilmiş AST'nin kaba yem kaynağı olarak kullanılabilme olanaklarının belirlenmesi amacıyla yürütülmüştür. Sindirim denemesinde 4 Karayaka koçu kullanılmıştır. Muamelesiz AST ile ÜA, ÜMA ve ÜSA'nın kuru madde, organik maddeler, ham protein sindirilme dereceleri sırasıyla; %35.771, 46.232, 6.037; % 42.478, 47.742, 37.916; %62.334, 51.085, 45.311; %55.232, 59.340, 56.330, enerji değerleri ise 5.468, 14.353, 15.550, 26.757 Nişasta .Değeri (ND) olarak saptanmıştır. Yemleme denemesi 40 tokluyla 70 gün sürdürülmüştür. Toplam ve günlük ağırlık kazancı sırasıyla, 7.02, 7.54, 7.70, 9.23 Kg;100.0012.95, 107.7215.78, 109.57i11.56, 127.4315.70; günlük kaba yem tüketimi ve kesif yem tüketimi 553.86, 550.00, 574.36, 575.86 g; 599.21, 592.43, 598.21, 598.79 g ve yemden yararlanma oranları sırasıyla; 11.53,10.61,10.71, 9.22 olarak saptanmıştır.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of different urea treatments (4% urea; US. 4% ureamolasses; UMS, and 4% ureasoybean extract treated stovers and heads; USS) on the digestibilities of the "sunflower stovers and heads and also to determine the possibilities of utilizing of these stovers and heads as an alternative roughage source. Four native Karayaka hoggets were used in digestion trial. Digestibility coefficients related to dry matter, organic matters, crude protein of the untreated stovers and heads (UTS), US, UMS, and USS were determined as; 35.771, 46.232, 6.037 %; 42.478, 47.742, 37.916%; 62.334, 51.085, 45.311%; 55.232, 59.340, 56.330%, respectively. Energy values (SV) were determined as; 5.468, 14.353, 15.550, 26.757 SV, respectively. Fattening period was 70 days and animal materials were 40 hoggets.Total weight gains, daily weight gains, daily forage intakes, daily concentrate intakes and feed efficiency ratios (feed/gain) were found as; 7.02, 7.54, 7.70, 9.23 Kg; 100.00*12.95, 107.72±15.78, 109.57±11.56, 127.43*15.70 g; 553.86, 550.00, 574.36, 575.86 g; 599.21, 532.43, 598.21, 598.79 g; 11.53, 10.61, 10.71, 9.22 for UTS, US, UMS, and USS, respectively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.titleFeed values of sunflower heads and stovers treated with different methods and possibilities of using as roughageen_US
dc.title.alternativeFaklı yöntemlere muamele edilmiş ayçiçeği sap ve tablalarının yem değerleri ve kaba yem olarak kullanılabilme olanaklarıen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume3en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage52en_US
dc.identifier.endpage56en_US
dc.relation.journalTarım Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster