Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÜstün, N. Şule
dc.contributor.authorTosun, İlkay
dc.contributor.authorÖzyavuz, Banu
dc.date.accessioned2020-06-21T10:26:31Z
dc.date.available2020-06-21T10:26:31Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.issn1300-2988
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVd056SXk=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/7684
dc.description.abstractBu çalışmada, 4 farklı yöntemle (soğukta, dondurarak, konserve edilerek ve kurutularak) işlenenerek 6 ay muhafaza edilen havuç örneklerinin 0. aydan başlanarak her bir aylık dönemde kuru maddede toplam karotenoid miktarları saptanmıştır. Bulunan sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilmiş ve kuru maddede toplam karotenoid açısından muhafaza yöntemi, depolama süresi ve muhafaza yöntemi x depolama süresi interaksiyonu çok önemli (p..0.01) bulunmuştur. Ayrıca gerek işleme ve gerekse depolama süresince toplam karotenoidlerin korunumu açısından en etkili yöntemin dondurarak, daha sonra da konserve ederek muhafaza olduğu görülmüştür.en_US
dc.description.abstractIn this research, the carrot samples were preserved according to four methods (chilling, freezing, canning and rehydrating) and storaged for six months. The total carotenoid on dry basis contents were determined at the begining and at each month of the storage. According to the statistical evaluation of the results, the effects of preservation methods, storage period and preservation method x storage period interaction on the total carotenoid on dry basis were found to be significant at p < 0.01 level. Also, the most effective method for the retention of total carotenoids during both processing and storage was found to be freezing and then canning.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleHavucun toplam karotenoid içeriği üzerine depolama sürelerinin ve farklı muhafaza yöntemlerinin etkisien_US
dc.title.alternativeThe effects of different preservation methods and storage periods on the total caroteniod content of carrotsen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentOMÜen_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage25en_US
dc.identifier.endpage32en_US
dc.relation.journalOndokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)en_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster