• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed
  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Havucun toplam karotenoid içeriği üzerine depolama sürelerinin ve farklı muhafaza yöntemlerinin etkisi

Tarih

1999

Yazar

Üstün, N. Şule
Tosun, İlkay
Özyavuz, Banu

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada, 4 farklı yöntemle (soğukta, dondurarak, konserve edilerek ve kurutularak) işlenenerek 6 ay muhafaza edilen havuç örneklerinin 0. aydan başlanarak her bir aylık dönemde kuru maddede toplam karotenoid miktarları saptanmıştır. Bulunan sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilmiş ve kuru maddede toplam karotenoid açısından muhafaza yöntemi, depolama süresi ve muhafaza yöntemi x depolama süresi interaksiyonu çok önemli (p..0.01) bulunmuştur. Ayrıca gerek işleme ve gerekse depolama süresince toplam karotenoidlerin korunumu açısından en etkili yöntemin dondurarak, daha sonra da konserve ederek muhafaza olduğu görülmüştür.
 
In this research, the carrot samples were preserved according to four methods (chilling, freezing, canning and rehydrating) and storaged for six months. The total carotenoid on dry basis contents were determined at the begining and at each month of the storage. According to the statistical evaluation of the results, the effects of preservation methods, storage period and preservation method x storage period interaction on the total carotenoid on dry basis were found to be significant at p < 0.01 level. Also, the most effective method for the retention of total carotenoids during both processing and storage was found to be freezing and then canning.
 

Kaynak

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi (. Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi)

Cilt

14

Sayı

2

Bağlantı

https://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpVd056SXk=
https://hdl.handle.net/20.500.12712/7684

Koleksiyonlar

  • TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu [4706]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.