Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorAral, Orhan, 1958-
dc.contributor.authorUyan, Orhan
dc.date.accessioned2020-07-21T21:43:17Z
dc.date.available2020-07-21T21:43:17Z
dc.date.issued1997
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/31064.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/27834
dc.descriptionTez (yüksek lisans) –Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1997en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 31064en_US
dc.description.abstractDenemede, kimyasal yapıları farklı üç çeşit alabalık yeminin, başlangıç ağırlıkları, ortalama 165 g olan alabalıkların büyümesi üzerine etkileri ile balıklar üzerinde oluşturduğu fiziksel ve kimyasal değişimler incelenmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 459.60+6246 g. 451.75+5.161 g ve 410.08+5.821 g olarak saptanmış, deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan varyans analizi ve duncan testi sonuçlarına göre I. grup ile III.grup ve II.grup ile III.grup arasındaki farklılıkların önemli (p küçüktür 0.05), I.grup ile II.gurup arasındaki farkın ise önemsiz (p büyüktür 0.05) olduğu belirlenmiştir.Deneme sonunda grupları yem değerlendirme sayıları sırasıyla,1.56,1.62 ve 1.67, kondüsyon faktörleri ise 1.51, 1.54 ve 1.48 olarak saptanmıştır. Deneme başı ve deneme sonunda balıklar üzerinde yapılan kesim ve kimyasal analiz sonuçlarından faydalanarak, balıkların. hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplan iç organ ağırlığına olan oranı, iç organ yağ oranı, toplam iç organ oranı, kafa oranı, yüzgeç-deri oranı, yenebilir et oranı, kılçık oranı ve ölçülemeyen kısım oranları ile balık etlerindeki protein, yağ, kül, kuru madde ve nitrojensizöz madde (nöm) düzeyleri saptanmıştır.en_US
dc.formatVII, 51 y. : şekil ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAlabalık yetiştiriciliğien_US
dc.subjectBalıklar -- Beslenme ve yemleren_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS U97ken_US
dc.titleKaradeniz'de ağ kafeslerde protein ve yağ oranları farklı üç yemin gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792) büyümesi üzerine etkileri / Orhan Uyan; Danışman Orhan Aral.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster