• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Karadeniz'de ağ kafeslerde protein ve yağ oranları farklı üç yemin gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792) büyümesi üzerine etkileri / Orhan Uyan; Danışman Orhan Aral.

Tarih

1997

Yazar

Uyan, Orhan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Denemede, kimyasal yapıları farklı üç çeşit alabalık yeminin, başlangıç ağırlıkları, ortalama 165 g olan alabalıkların büyümesi üzerine etkileri ile balıklar üzerinde oluşturduğu fiziksel ve kimyasal değişimler incelenmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 459.60+6246 g. 451.75+5.161 g ve 410.08+5.821 g olarak saptanmış, deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan varyans analizi ve duncan testi sonuçlarına göre I. grup ile III.grup ve II.grup ile III.grup arasındaki farklılıkların önemli (p küçüktür 0.05), I.grup ile II.gurup arasındaki farkın ise önemsiz (p büyüktür 0.05) olduğu belirlenmiştir.Deneme sonunda grupları yem değerlendirme sayıları sırasıyla,1.56,1.62 ve 1.67, kondüsyon faktörleri ise 1.51, 1.54 ve 1.48 olarak saptanmıştır. Deneme başı ve deneme sonunda balıklar üzerinde yapılan kesim ve kimyasal analiz sonuçlarından faydalanarak, balıkların. hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplan iç organ ağırlığına olan oranı, iç organ yağ oranı, toplam iç organ oranı, kafa oranı, yüzgeç-deri oranı, yenebilir et oranı, kılçık oranı ve ölçülemeyen kısım oranları ile balık etlerindeki protein, yağ, kül, kuru madde ve nitrojensizöz madde (nöm) düzeyleri saptanmıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31064.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27834

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.