Karadeniz'de ağ kafeslerde protein ve yağ oranları farklı üç yemin gökkuşağı alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss Walbaum 1792) büyümesi üzerine etkileri / Orhan Uyan; Danışman Orhan Aral.
Özet
Denemede, kimyasal yapıları farklı üç çeşit alabalık yeminin, başlangıç ağırlıkları, ortalama 165 g olan alabalıkların büyümesi üzerine etkileri ile balıklar üzerinde oluşturduğu fiziksel ve kimyasal değişimler incelenmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 459.60+6246 g. 451.75+5.161 g ve 410.08+5.821 g olarak saptanmış, deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan varyans analizi ve duncan testi sonuçlarına göre I. grup ile III.grup ve II.grup ile III.grup arasındaki farklılıkların önemli (p küçüktür 0.05), I.grup ile II.gurup arasındaki farkın ise önemsiz (p büyüktür 0.05) olduğu belirlenmiştir.Deneme sonunda grupları yem değerlendirme sayıları sırasıyla,1.56,1.62 ve 1.67, kondüsyon faktörleri ise 1.51, 1.54 ve 1.48 olarak saptanmıştır. Deneme başı ve deneme sonunda balıklar üzerinde yapılan kesim ve kimyasal analiz sonuçlarından faydalanarak, balıkların. hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplan iç organ ağırlığına olan oranı, iç organ yağ oranı, toplam iç organ oranı, kafa oranı, yüzgeç-deri oranı, yenebilir et oranı, kılçık oranı ve ölçülemeyen kısım oranları ile balık etlerindeki protein, yağ, kül, kuru madde ve nitrojensizöz madde (nöm) düzeyleri saptanmıştır.
Koleksiyonlar
- Öksüz Koleksiyonu [714]