Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorErdem, Muammer
dc.contributor.authorYılmaz Keskin, Ebru
dc.date.accessioned2020-07-21T21:43:17Z
dc.date.available2020-07-21T21:43:17Z
dc.date.issued1998
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/31244.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/27829
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1998en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 31244en_US
dc.description.abstractDenemede, ortalama ağırlıkları 273-277 g arasında değişen gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) farklı oranlarda ekstrüde yem kullanımının balıkların gelişmesi üzerine etkileri incelenmiştir. Deneme süresince I.gruptaki balıklara canlı ağırlıklarının %1'i oranında yem verilirken, II.gruptakilere %1.5'i düzeyinde, III.gruptaki balıklara ise doyuncaya kadar yem verilmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 369.25+ 5.72g, 401.94+7.16g ve 476.10+8.37 g olarak saptanmış, deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan varyans analizi ve Duncan testi sonuçlarına göre bütün gruplar arasındaki farklılıkların istatistiki olarak önemli olduğu belirlenmiştir (P küçüktür 0.05). Deneme sonunda grupların ağırlıkça büyüme oranları sırasıyla %34.42, %47.18, ve %71.88, grupların günlük mutlak canlı ağırlık artışları sırasıyla 2.15 g, 2.93 gve 4.53 g olarak tespit edilmiştir. Yem değerlendirme sayıları gruplarda sırasıyla 1.51, 1.62 ve 2.01 olarak, kondüsyon faktörü değerleri ise sırasıyla 1.44+0.02, 1.35+0.01, ve 1.43+0.01 olarak bulunmuştur.Deneme sonunda balıklar üzerinde yapılan kesimsonuçlarından faydalanılarak balıların hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplam iç organ ağırlığına olan oranı, iç organlarda yağ birikimi, toplam iç organ oranı, et randımanı değerleri tespit edilmiştir. Deneme başı ve deneme sonunda balılar üzerinde yapılan kimyasal analiz sonuçlarından faydalanılarak balık etindeki ku kuru madde, ham protein, ham yağ ve ham kül düzeyleri saptanmıştır.en_US
dc.formatX, 47 y. : şekil, tablo ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAlabalık yetiştiriciliğien_US
dc.subjectBalıklar -- Beslenme ve yemleren_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS Y52g 1998en_US
dc.titleGökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) yetiştiriciliğinde farklı oranlarda ekstrüde yem kullanımının balıkların gelişmesine etkisi / Ebru Yılmaz; Danışman Muammer Erdem.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster