• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) yetiştiriciliğinde farklı oranlarda ekstrüde yem kullanımının balıkların gelişmesine etkisi / Ebru Yılmaz; Danışman Muammer Erdem.

Tarih

1998

Yazar

Yılmaz Keskin, Ebru

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Denemede, ortalama ağırlıkları 273-277 g arasında değişen gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) farklı oranlarda ekstrüde yem kullanımının balıkların gelişmesi üzerine etkileri incelenmiştir. Deneme süresince I.gruptaki balıklara canlı ağırlıklarının %1'i oranında yem verilirken, II.gruptakilere %1.5'i düzeyinde, III.gruptaki balıklara ise doyuncaya kadar yem verilmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 369.25+ 5.72g, 401.94+7.16g ve 476.10+8.37 g olarak saptanmış, deneme sonu ortalama canlı ağırlıklar arasında yapılan varyans analizi ve Duncan testi sonuçlarına göre bütün gruplar arasındaki farklılıkların istatistiki olarak önemli olduğu belirlenmiştir (P küçüktür 0.05). Deneme sonunda grupların ağırlıkça büyüme oranları sırasıyla %34.42, %47.18, ve %71.88, grupların günlük mutlak canlı ağırlık artışları sırasıyla 2.15 g, 2.93 gve 4.53 g olarak tespit edilmiştir. Yem değerlendirme sayıları gruplarda sırasıyla 1.51, 1.62 ve 2.01 olarak, kondüsyon faktörü değerleri ise sırasıyla 1.44+0.02, 1.35+0.01, ve 1.43+0.01 olarak bulunmuştur.Deneme sonunda balıklar üzerinde yapılan kesimsonuçlarından faydalanılarak balıların hepatosomatik indeks, karaciğer ağırlığının toplam iç organ ağırlığına olan oranı, iç organlarda yağ birikimi, toplam iç organ oranı, et randımanı değerleri tespit edilmiştir. Deneme başı ve deneme sonunda balılar üzerinde yapılan kimyasal analiz sonuçlarından faydalanılarak balık etindeki ku kuru madde, ham protein, ham yağ ve ham kül düzeyleri saptanmıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31244.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27829

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.