• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Yağ oranı yüksek radyasyonlara katılan doğal ve sentetik karotenoidlerin gökkuşağı alabalıklarında (oncorhynchus mykiss) pigmentasyon düzeyi ve büyüme performansına etkileri / Nihat Yelşilayer; Danışman Muammer Erdem.

Tarih

2007

Yazar

Yeşilayer, Nihat

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Kantaksantin, kırmızı biber ekstraktı,astaksantin ve Gammarus spp.'nin Gökkuşağı alabalığı filetolarının pigmentasyonu üzerine etkileri karşılaştırıldı.Başlangıç ağırlığı 154.26 g olan gökkuşağı alabalıkları 3 tekerrürlü olarak (her tanka 25 adet) ortalama 14.74 ºC su sıcaklığındaki tatlı suda yetiştirildi.Balıklara 60 gün boyunca karotenoid ilavesi yapılan yemlerle beslendi.Denemenin sonunda ortalama ağırlık, spesifik büyüme oranı ve yem değerlendirme oranlarında deneme grupları arasında önemli bir fark bulunamadı (P]0.05). Kantaksantin kırmızı biber ekstraktı ve astaksantin ilave edilen yemlerle beslenen balıkların kasında deneme sonunda 6 mg/kg'dan fazla karotenoid konsantrasyonu oluştu.Kantaksantin grubu (10.07 mg/kg) diğer gruplardaki Gökkuşağı alabalık filetolarından daha fazla bir birikim sağladı.CIE (1976) L*a*b* değerleri Minolta Chroma Meter ile tespit edildi.Alabalık filetosundaki karotenoid konsantrasyonunun artışı ile kırmızılık yoğunluğu (a*)filetoda artarken parlaklığın (L*) azaldığı görüldü.Tristimulus Chrometer a* 0.40'dan 9.55'e, b* değerleri 11.11'den 19.71'e, L* değerleri 54.40'dan 45.21'e değişirken Chroma (C*ab ve Hue (Habº) açısı değerleri sırasıyla 11.13'den 13.73'e ve 87.35'den 62.43 aralığında değişim göstermiştir.Roche Salmofan TM kart skorunda yemlerdeki kantaksantin kırmızı biber ekstraktı ve astaksantinin filetodaki artışı ile bir artış göstermiştir.Balık etinde pigmentasyon yemdeki karotenoid konsantrasyonunun artışına bağlı olarak artış gösterirken karotenoid tutulma oranında azalma görülmüştür.Kastaki renk parametreleri ve karotenoid konsantrasyonu arasında doğrusal bir ilişki olduğu görülmüştür.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/14520.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27811

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.