Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorErdem, Muammer
dc.contributor.authorYardım, Öztekin
dc.date.accessioned2020-07-21T21:43:13Z
dc.date.available2020-07-21T21:43:13Z
dc.date.issued1998
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/31527.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/27800
dc.descriptionTez (doktora) –Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1998en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 31527en_US
dc.description.abstractAraştırmada, yağ düzeyleri %10, %15, %18 ve %28 olan rasyonlarda beslenen ve başlangıç ağırlıkları, ortalama 181 g olan gökkuşağı alabalığında gelişmeye etkileri incelenmiştir. Deneme, 4 grup ve 2 tekerrürlü ve her tekerrürde 50 balık olmak üzere 400 adet balıkla kurulmuş ve 11 hafta devam etmiştir. I.gruba (kontrol) %10, II.gruba %15, III.gruba %18 ve IV.gruba %28 yağ içeren rasyonlar canlı ağırlığın %2 si oranında verilmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 353.35 g, 356.35 g, 393.05 g ve 395.05 g olarak bulunmuştur. Gruplar arasında farklılığın önemli olup olmadığı varyans analizi ve Tukey testi ile incelenmiş ve I. ve II. grubun, III. ve IV. grupla arasındaki farklılıkların önemli (P küçüktür 0.05) olduğu belirlenmiştir. Deneme sonunda grupların yem değerlendirme sayıları sırasıyla 1.81, 1.78, 1.55 ve 1.54 kondüsyon faktörleri ise 1.44, 1.43, 1.31 ve 1.34 olarak bulunmuştur. Örneklenen balıklarda yapılan kesim ve tartım sonuçlarından elde edilen hepatosomatik indeks, gonad ağırlığı, dalak ağırlığı, sindirim organ ağırlığı, iç organlar ağırlığı, iç organlarda yağ birikimi ile, balık etinde yapılan kimyasal analiz sonuçlarından elde edilen kuru madde, ham protein, ham yağ ve ham kül düzeylerine ilişkin bulgular istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Balık eti örneklerindeki protein düzeyleri (kuru madde%) sırasıyla 75.16, 73.98, 72.72 ve 69.01 olarak bulunmuş ve IV. gruptaki balıkların protein düzeyinin diğer gruplardan istatiksel olarak farklı olduğu saptanmıştır. İç organlarda yağ birikimi gruplarda sırasıyla 2.10, 2.51, 3.38 ve 4.16 olarak bulunmuş I. grup ile III. ve IV. grup arasında, II.grup ile IV. grup arasında farklılığın önemli olduğu belirlenmiştir. (P küçüktür 0.05). Balık etindeki yağ oranları (kuru madde %) gruplarda sırasıyla 13.04, 16.09, 20.12 ve 23.34 olarak bulunmuş ve bütün gruplar arasında farklılığın önemli olduğu yapılan Tukey testi sonucunda anlaşılmıştır. (P küçüktür 0.05).en_US
dc.formatVIII, 45 y. : şekil, tablo ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAlabalık yetiştiriciliğien_US
dc.subjectBalıklar -- Beslenme ve yemleren_US
dc.subject.otherTEZ DOK Y27ben_US
dc.titleBalık yemlerine enerji kaynağı olarak yağ katılmasının gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) gelişmeye etkisi / Öztekin Yardım: Danışman Muammer Erdem.en_US
dc.typedoctoralThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Yetiştiriciliği Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster