• Türkçe
    • English
  • English 
    • Türkçe
    • English
  • Login
View Item 
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
  •   DSpace Home
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Balık yemlerine enerji kaynağı olarak yağ katılmasının gökkuşağı alabalıklarında (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) gelişmeye etkisi / Öztekin Yardım: Danışman Muammer Erdem.

Date

1998

Author

Yardım, Öztekin

Metadata

Show full item record

Abstract

Araştırmada, yağ düzeyleri %10, %15, %18 ve %28 olan rasyonlarda beslenen ve başlangıç ağırlıkları, ortalama 181 g olan gökkuşağı alabalığında gelişmeye etkileri incelenmiştir. Deneme, 4 grup ve 2 tekerrürlü ve her tekerrürde 50 balık olmak üzere 400 adet balıkla kurulmuş ve 11 hafta devam etmiştir. I.gruba (kontrol) %10, II.gruba %15, III.gruba %18 ve IV.gruba %28 yağ içeren rasyonlar canlı ağırlığın %2 si oranında verilmiştir. Deneme sonunda, grupların ortalama canlı ağırlıkları sırasıyla 353.35 g, 356.35 g, 393.05 g ve 395.05 g olarak bulunmuştur. Gruplar arasında farklılığın önemli olup olmadığı varyans analizi ve Tukey testi ile incelenmiş ve I. ve II. grubun, III. ve IV. grupla arasındaki farklılıkların önemli (P küçüktür 0.05) olduğu belirlenmiştir. Deneme sonunda grupların yem değerlendirme sayıları sırasıyla 1.81, 1.78, 1.55 ve 1.54 kondüsyon faktörleri ise 1.44, 1.43, 1.31 ve 1.34 olarak bulunmuştur. Örneklenen balıklarda yapılan kesim ve tartım sonuçlarından elde edilen hepatosomatik indeks, gonad ağırlığı, dalak ağırlığı, sindirim organ ağırlığı, iç organlar ağırlığı, iç organlarda yağ birikimi ile, balık etinde yapılan kimyasal analiz sonuçlarından elde edilen kuru madde, ham protein, ham yağ ve ham kül düzeylerine ilişkin bulgular istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Balık eti örneklerindeki protein düzeyleri (kuru madde%) sırasıyla 75.16, 73.98, 72.72 ve 69.01 olarak bulunmuş ve IV. gruptaki balıkların protein düzeyinin diğer gruplardan istatiksel olarak farklı olduğu saptanmıştır. İç organlarda yağ birikimi gruplarda sırasıyla 2.10, 2.51, 3.38 ve 4.16 olarak bulunmuş I. grup ile III. ve IV. grup arasında, II.grup ile IV. grup arasında farklılığın önemli olduğu belirlenmiştir. (P küçüktür 0.05). Balık etindeki yağ oranları (kuru madde %) gruplarda sırasıyla 13.04, 16.09, 20.12 ve 23.34 olarak bulunmuş ve bütün gruplar arasında farklılığın önemli olduğu yapılan Tukey testi sonucunda anlaşılmıştır. (P küçüktür 0.05).

URI

http://libra.omu.edu.tr/tezler/31527.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27800

Collections

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 




| Policy | Guide | Contact |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Advanced Search

sherpa/romeo

Browse

All of DSpaceCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution AuthorThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsTypeLanguageDepartmentCategoryPublisherAccess TypeInstitution Author

My Account

LoginRegister

Statistics

View Google Analytics Statistics

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Policy || Library || Ondokuz University || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs University, Samsun, Turkey
If you find any errors in content, please contact:

Creative Commons License
Ondokuz University Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.