Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorErkoyuncu, İbrahim
dc.contributor.authorGenç, Gülnur
dc.date.accessioned2020-07-21T21:43:13Z
dc.date.available2020-07-21T21:43:13Z
dc.date.issued1987
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/6302.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/27794
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1987en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 6302en_US
dc.description.abstractB u araştırma Karadeniz'de bulunan deniz salyangozlarının (Rapana venosa Valenciennes, 1846) biyolojisi et verimi ve etinin kimyasal yapısının saptanması amacıyla yapılmıştır. Araştırmada tesise işlenmek üzere getirilen salyangozlardan (çiğ) ve işlenmiş salyangozlardan (pişmiş) ayrı ayrı alınan örnekler kimyasal analize tabi tututulmuş ayrıca farklı saklama koşullarının etkileri de -7°C ve -30°C'lerde incelenmiştir. Yapılan araştırma sonucunda deniz salyangozunda et verimi %24 olarak saptanmıştır. Kimyasal analiz sonuçlarına göre çiğ salyangozlarda su oranı %72.8 , ham protein %14.09, ham yağ %1.67, ham kül %1.98; pişmiş salyangozlarda ise su oranı %77.25, ham protein %12.53, ham yağ %1.35, ham kül %1.44 olarak bulunmuştur.en_US
dc.formatVI, 30 y. : tablo, şekil ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDeniz salyangozuen_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS G325k 1987en_US
dc.titleKaradeniz'deki deniz salyangozlarının (rapana venosa valenciennes, 1846) biyolojisi, et verimi ve etinin kimyasal yapısı / Gülnur Genç; Danışman İbrahim Erkoyuncu.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Temel Bilimleri Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster