• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Sinop kıyılarındaki "Cystoseira barbata" deniz yosunundan alginat üretimi üzerine bir araştırma / Neslihan Kodalak ; Danışman Hülya Turan

Tarih

2008

Yazar

Kodalak, Neslihan

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Yapılan çalışmada, Orta Karadeniz Bölgesi'nin Sinop ili Karakum ve Akliman mevkiinden 2006 Ocak ve 2006 Aralık ayları arasında 12 ay boyunca iki tekerrürlü toplanan Cystoseira barbata (Good. Et Wood. Ag., 1821) esmer deniz yosunundan alginat üretimi ve kalitesinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Gerçekleştirilen çalışmada Cystoseira barbata esmer deniz yosununun yıllık alginat verimine ve kalitesine bakılmış ve alginatın kalitesini belirlemek amacı ile viskozite ve pH değerleri incelenmiştir. Ayrıca çalışmada Cystoseira barbata'nın mevsimsel kimyasal kompozisyonundaki değişimler de incelenmiştir Yapılan çalışma sonunda Karakum istasyonundan toplanan örneklerde yıllık ortalama alginat verimi %16.26±1.36, Akliman istasyonunda ise %13.20±1.27 olarak bulunmuş ve her iki istasyon arasında istatistiksel açıdan bir farklılığa rastlanılmamıştır (P]0.05). Elde edilen alginatlara ait yıllık ortalama viskozite değerlerinin Karakum'da (44.74±8.13cps) Akliman'a (24.89±3.40cps) oranla daha yüksek olduğu tespit edilirken (P[0.05), pH değerlerinde (Karakum 10.31±0.03, Akliman 10.34±0.02) istatistiksel olarak önemli bir farklılığa rastlanılmamıştır (P]0.05).Yıllık ortalama ham protein miktarı Karakum'da %8.40±0.98, Akliman'da %7.97±0.90, ortalama ham yağ oranı ise Karakum'da %1.19±0.05, Akliman'da %1.32±0.06 olarak tespit edilmiştir. Ham kül miktarı; Karakum istasyonunda ortalama %21.03±0.44 iken Akliman'da ortalama %20.53±0.53 olarak bulunmuştur.Her iki istasyonda da yıllık ortalama ham selüloz (Karakum %13.567±0.473, Akliman %13.591±0.371) ve toplam karbonhidrat değerleri (Karakum %44.102±1.135, Akliman %44.521±1.281) benzerlik göstermiştir (P]0.05).

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/12437.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27768

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.