Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKaya, Yalçın
dc.contributor.authorAtaşoğlu, Gül
dc.date.accessioned2020-07-21T21:43:10Z
dc.date.available2020-07-21T21:43:10Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/15268.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/27765
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2007en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 15268en_US
dc.description.abstractBu araştırmada Sinop piyasasında satılan mezgit (Merlangius merlangus euxinus Nordmann, 1840) balıklarında mikrobiyal floranın belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Her ay alınan 12 ay süre ile her ay incelenen örneklerde fileto, mide-barsak ve solungaçlarda toplam aerob mezofil mikroorganizma toplam aerob pisikrofil mikroorganizma, koliform bakteri, Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella ve Vibrio paraheamolyticus mikroorganizmalarının varlıkları saptanmıştır. Fileto da toplam aerob mezofil mikroorganizma toplam aerob psikrofil mikroorganizma, koliform bakteri, S.aureus, ve V.paraheamolyticus mikroorganizmaların minumun ve maksimum sayıları sırasıyla 1,52±0,24 log cfu/g, 5,26±0,02 log cfu/g,3,52±0,04 log cfu/g, 4,61±0,04 log cfu/g, 1,68±0,19 log cfu/g, 4,48±0,03 log cfu/g, 1,36±0,07 log cfu/g, 1,94±0,07 log cfu/g, 1,15±0,02 log cfu/g, 2,24±0,02 log cfu/g olarak tespit edilmiştir. Mide-barsakda toplam aerob mezofil mikroorganizma toplam aerob pisikrofil mikroorganizma, koliform bakteri, S.aureus, ve V.paraheamolyticus mikroorganizmaların minumun ve maksimum sayıları sırasıyla 2,33±0,06 log cfu/g, 4,76±0,03 log cfu/g,1,46±0,15 log cfu/g, 4,53±0,05 log cfu/g, 2,04±0,04log cfu/g, 4,47±0,02 log cfu/g,1,23±0,03 log cfu/g, 2,47±0,02 log cfu/g, 1,37±0,05 log cfu/g, 2,32±0,02 log cfu/g olarak tespit edilmiştir. Solungaçlarda toplam aerob mezofil mikroorganizma toplam aerob pisikrofil mikroorganizma, koliform bakteri, S.aureus, ve V.paraheamolyticus mikroorganizmaların minumun ve maksimum sayıları sırasıyla 3,84±0,12 log cfu/g, 5,46±0,03 log cfu/g,3,24±0,08 log cfu/g, 5,53±0,05 log cfu/g,2,25±0,06 log cfu/g, 4,88±0,04 log cfu/g,2,22±0,04 log cfu/g, 4,15 ± 0,12 log cfu/g, 2,06±0,03 log cfu/g, 2,57±0,07 log cfu/g olarak tespit edilmiştir. İstatistiki olarak toplam aerob mezofil mikroorganizma, toplam aerob pisikrofil mikroorganizma, S.aureus, ve V.paraheamolyticus mikroorganizma sayıları bakımından fileto ve mide-barsak arasında önemli bir fark bulunmazken (p]0,05), fileto ve solungaçlar arasında fark önemli bulunmuştur (p[0,05). Mide-barsak ve solungaçlar arasında toplam aerob mezofil mikroorganizma, toplam aerob pisikrofil mikroorganizma ve S.aureus mikroorganizma sayıları bakımından fark bulunurken (p[0,05), V.paraheamolyticus mikroorganizma sayıları bakımından fark önemsiz bulunmuştur (p]0,05). Koliform bakteri sayıları bakımından ise fileto, mide-barsak ve solungaçlar arasında fark önemsiz bulunmuştur (p]0,05). Fileto ve mide-barsak örneklerinde Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında, solungaç örneklerinde ise Mart, Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında E.coli tespit edilmiştir. Filetoda Salmonella izole edilemezken mide-barsak ve solungaçlarda Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında izole edilmiştir.en_US
dc.formatXI, 62 y. : şekil ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectMezgiten_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS A862s 2007en_US
dc.titleSinop piyasasında satılan mezgit (Merlangius merlangus euxinus Nordmann, 1840) balıklarında mikrobiyal floranın belirlenmesi / Gül Ataioğlu; Danışman Yalçın Kayaen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster