• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Surimi üretim teknolojisinde kalite ve dayanma süresini etkileyen faktörler üzerine bir araştırma / Emre Çağlak; Danışman Yalçın Kaya.

Tarih

2002

Yazar

Çağlak, Emre

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada Mezgit balığından sade ve nişastalı olarak iki farklı şekilde surimi üretilmiş ve üretilen surimi örneklerinin dondurulduktan sonra –25.2oC' de bir yıllık donmuş muhafaza süreleri boyunca kimyasal (toplam uçucu baz (TVB-N) , tiyobarbütirik asit (TBA) , su , pH) duyusal ve fiziksel (katlama ve çiğneme) testleri yapılmıştır. Bir yıllık donmuş depolama süresi sonunda sade surimi grubunun TVB-N değeri 10.68 mg / 100g , nişastalı suriminin 8.75 mg / 100g , sade suriminin TBA değeri 2.22 mgMA/kg , nişastalı suriminin TBA değeri 1.93 mgMA/kg , su miktarı sade surimide % 77.93, nişastalı surimide % 74.08 bulunmuş ve tüm değerlerin kalite sınır değerlerini aşmadığı belirlenmiştir. Her iki surimi grubunda da pH değerleri depolama süresi sonunda azalma göstermiş ve 7 civarında son bulmuştur. Bir yıl boyunca yapılan duyusal değerlendirmede (tat, koku, renk ve görünüş) sade ve nişastalı surimi ürünleri "Orta" değerin altına düşmemiştir. Elastikiyet analizleri 6. ay sonunda kalite sınırlarının altına indiği için tamamlanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre, kullanılan mezgit balığının surimi üretimi için uygun olduğu ürünün ekonomik olması, dondurularak uzun süre depolanabilmesi ve piyasaya sürekli ürün verilmesine olanak sağlaması nedeniyle insan beslenmesine ve ülke ekonomisine katkı sağlayabileceği sonucuna varılmıştır.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/39350.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/27746

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.