Show simple item record

dc.contributor.advisorÖztek, Latif
dc.contributor.authorDurak, Murat
dc.date.accessioned2020-07-21T21:35:03Z
dc.date.available2020-07-21T21:35:03Z
dc.date.issued2006
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/16808.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26754
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 2006en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 16808en_US
dc.description.abstractBu çalışmada, 2 farklı çeşit (yabani ve kültüre alınmış) ve 5 oranda (%0, 10, 20, 30 ve 40) yaban mersini meyvesinin; 2 farklı yöntemle (1: starter ilavesi ile dondurma miskinin fermentasyonu, 2: dondurma miskine direkt yoğurt ilavesi) yapılan yoğurt dondurmalarının fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkileri araştırılmıştır. Yaban mersini pulpu miktarındaki artış yoğurt dondurmalarının pH, kurumadde, yağ, protein, kül, viskozite, hacim artışı ve Hunter L değerlerini azaltmıştır. Yaban mersini pulpu oranlarındaki artış yoğurt dondurmalarının erimeye karşı gösterdikleri direnci artırmıştır. Gerek yabani ve gerekse kültüre alınmış çeşit yaban mersini pulpları içeren örnekler kontrol yoğurt dondurmalarına benzer duyusal puanlar almışlardır. En yüksek aroma puanını ikinci metotla (mikse direkt yoğurt ilavesi) yapılan ve %30 kültüre alınmış yaban mersini pulpu ilave edilen örnekler almıştır. Yaban mersini pulpu oranlarının artışı yoğurt dondurmalarının mezofil aerop bacteri (MAB), Streptococcus salivarius ssp. thermophilus ve koliform sayılarının azalmasına neden olmuştur.en_US
dc.formatXV, 83 y. : çizelge, şekil ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectDondurmalaren_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS D947y 2006en_US
dc.titleYoğurt dondurmasının fizikokimyasal, duyusal ve mikribiyolojik özelliklerine yaban mersininin etkisi / Murat Durak; Danışman Muhammet Dervişoğluen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Files in this item

FilesSizeFormatView

There are no files associated with this item.

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record