Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorErkut, Ayşe
dc.contributor.authorKüçük, Mehmet
dc.date.accessioned2020-07-21T21:31:18Z
dc.date.available2020-07-21T21:31:18Z
dc.date.issued1991
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/35722.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26627
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1991en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 35722en_US
dc.description.abstractAyçiçek yağlarının bozulması ve besin değerlerinin kaybolmasında en belirgin gösterge peroksit artışı olduğundan üretimden tüketime kadar geçen süre içinde değişik koşulların peroksit sayısına etkilerini saptamak amacıyla bu çalışma yapılmıştır. Araştırma sonucunda ; ham yağın üretimi aşamasında oksijenin ve sıcaklığın ; rafinasyon sırasında yağa uygulanan işlemlerin uzunluğunun oksidasyon aktivitesini artırarak peroksidi yükselttiği saptanmıştır. Değişik ambalajlar içinde , çeşitli koşullarda ve sürede saklanan örneklerde ışık , oksijen ,sıcaklık ve zaman faktörlerinin peroksit üzerine etkileri araştırıldığında : karanlıkta düşük sıcaklık ve havasız koşullarda pet şişelerde bekletilen yağların en sağlıklı olduğu saptanmıştır.en_US
dc.formatVII, 50 y. ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectAyçiçek yağıen_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS K95a 1991en_US
dc.titleAyçiçeği yağlarında peroksit değerine etki eden faktörler / Mehmet Küçük; Danışman Ayşe Erkut.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster