Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorŞahin, İsmet
dc.contributor.authorEvren, Mustafa
dc.date.accessioned2020-07-21T21:31:17Z
dc.date.available2020-07-21T21:31:17Z
dc.date.issued1991
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/36625.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26623
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1991en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 36625en_US
dc.description.abstractBu çalışma turşulardan laktik asit bakterilerinin izolasyonu bu suşlarda teşhis işlemleri ve bunlardan starter kültür üretiminin araştırılması amacıyla yapılmıştır. Çalışma sonucunda 39 turşu örneğinden izole edilen 100 suşun 26'sı L.plantarum var. pentasuş, 14'ü L.plantarum var. arbinosus, 40'ı L. plantarum var. plantarum ve 20'si de L. casei olarak teşhis edilmiştir. Turşularda ve hammaddelerde yapılan duyusal fiziksel ve kimyasal analiz sonuçlarına göre saf kültür fermentasyonu ve asetik asit ilavesi ile hazırlanan hıyar, domates ve biber lturşuları diğerlerine ve özellikle doğal fermentasyona göre daha iyi sonuçlar vermiştir.en_US
dc.formatVI, 64 y. : tablo, şekil ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTurşuen_US
dc.subjectLaktik asiten_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS E92t 1991en_US
dc.titleTurşudan laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve bunlardan starter kültür üretiminin araştırılması / Mustafa Evren; Danışman İsmet Şahin.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster