Turşudan laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve bunlardan starter kültür üretiminin araştırılması / Mustafa Evren; Danışman İsmet Şahin.
Özet
Bu çalışma turşulardan laktik asit bakterilerinin izolasyonu bu suşlarda teşhis işlemleri ve bunlardan starter kültür üretiminin araştırılması amacıyla yapılmıştır. Çalışma sonucunda 39 turşu örneğinden izole edilen 100 suşun 26'sı L.plantarum var. pentasuş, 14'ü L.plantarum var. arbinosus, 40'ı L. plantarum var. plantarum ve 20'si de L. casei olarak teşhis edilmiştir. Turşularda ve hammaddelerde yapılan duyusal fiziksel ve kimyasal analiz sonuçlarına göre saf kültür fermentasyonu ve asetik asit ilavesi ile hazırlanan hıyar, domates ve biber lturşuları diğerlerine ve özellikle doğal fermentasyona göre daha iyi sonuçlar vermiştir.
Koleksiyonlar
- Öksüz Koleksiyonu [714]