Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÖztek, Latif
dc.contributor.authorYazıcı, Fehmi
dc.date.accessioned2020-07-21T21:31:16Z
dc.date.available2020-07-21T21:31:16Z
dc.date.issued1991
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/36631.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26621
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1991en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 36631en_US
dc.description.abstractBu çalışmada Nisan 1991 ve Eylül 1991 tarihleri arasında Samsun'da tüketime sunulan yoğurtların bazı nitelikleri belirlenerek bunların Gıda Maddeleri Tüzüğü ve Yoğurt Standardı'na uygunluğu incelenmiştir. İncelenen 60 yoğurt örneğinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik analizler yapılmıştır. Elde edilen sonuçalr ortalama değerler olarak ; duyusal özellikler 25 puan üzerinden 17.005 puan ayrılan serum miktarı 8.698 ml, viskozite 460.793 cP, kurumadde miktarı %11.224, yağ miktarı %2.507, yağsız kurumadde miktarı %8.717, kül miktarı %0.789, protein miktarı %3.723, asitlik (%laktik asit) %1.400, Streptococ'ların oranı %54.870, gramda adet olmak üzere maya ve küf sayısı 2360808, koliform grubu bakteri sayısı 380.58 ve lipolitik mikroorganizma sayısı 2745'dir. Ayrıca peroksidaz testi örneklerin %20'sainde jelatin testi %5'inde ve nişasta testi de %4'ünde pozitif çıkmıştır.en_US
dc.format89 y. : tablo ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectYoğurt yapımıen_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS Y11s 1991en_US
dc.titleSamsun ilinde tüketime sunulan yoğurtların duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerinde bir araştırma / Fehmi Yazıcı; Danışman Latif Öztek.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster