• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Farklı kurutma muhafaza koşullarının kıyısıların kimyasal bileşimi ve duyusal niteliklerine etkisi / Mesure Ergün; Danışman Şule Üstün.

Tarih

1995

Yazar

Ergün, Mesure

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışmada iki faklı yöreden temin edilen aynı çeşit kayısılar çeşitli ön işlemlerden geçirildikten sonra güneşte ve etüvde olmak üzere iki farklı yöntemle kurutulup polientilen poşetler içerisinde ambalajlandıktan sonra oda sıcaklığı ve buzdolabında olmak üzere iki farklı sıcaklıkta 12 ay süreyle depolanmışlardır. Kurutmanın hemen ardından ve depolama sırasında 3.,6.,9. ve 12.aylarda alınan örneklerde nem, kül, protein, toplam şeker, invert şeker, sakkaroz, pH ve titrasyon asitliği ,askorbik asit, toplam karoten gibi bileşenlerin tayini yanında depolamanın 3. ve 6. aylarında alınan örneklerde duyusal değerlendirme de yapılmıştır. Elde edilen sonuçlar istatistiksel olarak değerlendirilmiştir. Uygulanan kurutma yöntemlerinin kuru kayısıların nem miktarları ,kuru madde invert şeker ve sakkaroz ,kurumaddede protein miktarları ,aktüel asitlik (pH) ve kurumaddede titrasyon asitliği değerleri ile kurumaddede toplam karotenoid miktarları üzerine etkisi istatistikssel olarak çok önemli olurken kurumaddede askorbik asit miktarına ise önemli derecede etkili olduğu belirlenmiştir. Muhafaza şekilleri arasında örneklerin nem miktarlarında çok önemli farklılıkların olduğu kurumaddede sakkaroz ve kurumaddede askorbik asit miktarları yönünden ise önemli fark bulnduğu tespit edilmiştir. Depolama sürelerinin kuru kayısıların nem miktarı üzerine çok önemli derecede pH değerleri üzerine ise önemli dercede etkili olduğu belirlenmiştir. Duyusal analizler sonucunda kurutma yöntemleri arasında rengi etkileme bakımından p[0.05 düzeyinde önemli farklılık tespit edilmiştir. Kuru kayısı örneklerinin yapı puanları üzerine depolama sürelerinin istatistiksel olarak p[0.01 düzeyinde etkili olduğu bulunmuştur.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/36806.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26617

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.