Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorOysun, Gülderen
dc.contributor.authorÇon, Ahmet Hilmi
dc.date.accessioned2020-07-21T21:31:15Z
dc.date.available2020-07-21T21:31:15Z
dc.date.issued1990
dc.identifier.urihttp://libra.omu.edu.tr/tezler/37041.pdf
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12712/26615
dc.descriptionTez (yüksek lisans) -- Ondokuz Mayıs Üniversitesi, 1990en_US
dc.descriptionLibra Kayıt No: 37041en_US
dc.description.abstractSamsun piyasasında satışa sunulan tuzsuz mutfak tereyağlarından, 35 adedi yaz, 35 adedi kış sezonuna ait toplam 70 adet örnek bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri yönünden analiz edilmişlerdir. Örneklerin yaz ve kış sezonlarında yağsız kurumadde, oranları, tuz miktarları, asitlik dereceleri, erime noktaları ve peroksit sayıları bakımından önemli derecede farklılık gösterdikleri tesbit edilmiş olup, Reichert Meissl sayısı, refraktometre indisi, süt yağı asit değeri, su oranı ve süt yağı miktarlarında önemli farklılık göstermedikleri tesbit edilmiş olup, su oranları, süt yağı oranları, küf ve maya sayısı, koliform bakteri sayısı ve proteolitik bakteri varlığı yönünden büyük çoğunluğunun yasal sınırlamalara uymadığı gözlenmiştir.en_US
dc.formatVII, 80 y. : tablo ; 30 sm.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOndokuz Mayıs Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsüen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda -- Analizen_US
dc.subjectGıda -- Mikrobiyolojien_US
dc.subject.otherTEZ YÜK LİS Ç752s 1990en_US
dc.titleSamsun piyasasında satışa sunulan tereyağların bazı nitelikleri üzerine bir araştırma / Ahmet Hilmi Çon; Danışman Gülderen Oysun.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentOMÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalıen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US]


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster