Samsun piyasasında satışa sunulan tereyağların bazı nitelikleri üzerine bir araştırma / Ahmet Hilmi Çon; Danışman Gülderen Oysun.
Abstract
Samsun piyasasında satışa sunulan tuzsuz mutfak tereyağlarından, 35 adedi yaz, 35 adedi kış sezonuna ait toplam 70 adet örnek bazı fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri yönünden analiz edilmişlerdir. Örneklerin yaz ve kış sezonlarında yağsız kurumadde, oranları, tuz miktarları, asitlik dereceleri, erime noktaları ve peroksit sayıları bakımından önemli derecede farklılık gösterdikleri tesbit edilmiş olup, Reichert Meissl sayısı, refraktometre indisi, süt yağı asit değeri, su oranı ve süt yağı miktarlarında önemli farklılık göstermedikleri tesbit edilmiş olup, su oranları, süt yağı oranları, küf ve maya sayısı, koliform bakteri sayısı ve proteolitik bakteri varlığı yönünden büyük çoğunluğunun yasal sınırlamalara uymadığı gözlenmiştir.
Collections
- Öksüz Koleksiyonu [714]