• Türkçe
    • English
  • Türkçe 
    • Türkçe
    • English
  • Giriş
Öğe Göster 
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
  •   DSpace Ana Sayfası
  • Enstitüler
  • Öksüz Koleksiyonu
  • Öğe Göster
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Bezelye konservelerinde işleme ve depolama aşamalarında meydana gelen duyusal fiziksel ve kimyasal değişmeler üzerine bir araştırma / Sevil Kanık; Danışman Ayşe Erkut

Tarih

1993

Yazar

Kanık, Sevil

Üst veri

Tüm öğe kaydını göster

Özet

Bu çalışma bezelye konservesinde işleme ve depolama aşamalarında meydana gelen fiziksel değişmeleri ve besleyici madde kayıplarını belirmek amacıyla yapılmıştır.Bezelye konservesinde işleme şartlarının ve depolama süresi uzunluğunun etkilkerinin araştırması için aşağıdaki işlemler uygulanmıştır: a-Bezelyenin farklı sürelerde haşlanması -5 dakika,10 dakika b-4 tip dolgu sıvısının kullanılması c-Sterilizasyon -yüksek sıcaklıkda kısa süreli, düşük sıcaklıkta uzun süreli d-Depolama süresince konservelerde meydana gelen değişmeler. Çalışma sonucunda 5 dakika haşlanmış; % 1 tuz %1 şeker veya %1tuz % 0.5 sitrik asit içeren dolgu sıvılarıyla doldurulmuş;110 C'de 25 dakika sterilize edilmiş örnekler duyusal değerlendirme ve bileşim yönünden daha üstün bulunmuştur.

Bağlantı

http://libra.omu.edu.tr/tezler/37072.pdf
https://hdl.handle.net/20.500.12712/26614

Koleksiyonlar

  • Öksüz Koleksiyonu [714]



DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 




| Politika | Rehber | İletişim |

DSpace@Ondokuz Mayıs

by OpenAIRE

Gelişmiş Arama

sherpa/romeo

Göz at

Tüm DSpaceBölümler & KoleksiyonlarTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına GöreBu KoleksiyonTarihe GöreYazara GöreBaşlığa GöreKonuya GöreTüre GöreDile GöreBölüme GöreKategoriye GöreYayıncıya GöreErişim ŞekliKurum Yazarına Göre

Hesabım

GirişKayıt

İstatistikler

Google Analitik İstatistiklerini Görüntüle

DSpace software copyright © 2002-2015  DuraSpace
İletişim | Geri Bildirim
Theme by 
@mire NV
 

 


|| Politika || Kütüphane || Ondokuz Mayıs Üniversitesi || OAI-PMH ||

Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Samsun, Türkiye
İçerikte herhangi bir hata görürseniz, lütfen bildiriniz:

Creative Commons License
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Institutional Repository is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Unported License..

DSpace@Ondokuz Mayıs:


DSpace 6.2

tarafından İdeal DSpace hizmetleri çerçevesinde özelleştirilerek kurulmuştur.